Los Draps posen fi a gairebé dos dècades de música en directe


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Pena-roja
» dijous, 29 de desembre de 2011

“Los Draps s’ho deixen!” Així comence la breu carta de comiat que han publicat Los Draps, una de les bandes més emblemàtiques del Matarranya, i que deixen los escenaris després d’actuar durant gairebé dos dècades. La banda de rock contundent del Matarranya, afincada a Pena-roja però amb integrants de diversos pobles, va enviar el missatge a través de les xarxes socials, destacant com a motius de la seua disol·lució “la dificultat de compaginar vuit agendes, l’interès del projecte a parts desiguals pels membres del grup, lo col·lapse creatiu i les distàncies geogràfiques” que els separen.

Amb este breu missatge, la banda del Matarranya pose fi a 19 anys de música i concerts, una llarga trajectòria en la que el grup de Pena-roja ha passat per diverses etapes artístiques i estilístiques, ja que va eixir de la mà del blues i el rock, per després saltar al món de la psicodèlia. La incorporació d’instruments tradicionals a la formació va derivar en un estil hard-core i més contundent, deixant pel camí una maqueta i dos discos. Lo 33è Aplec dels Ports, celebrat a finals de juliol d’enguany a Herbers, va ser l’últim festival que van calcigar els del Matarranya.

Al comunicat, Los Draps agraeixen la fidelitat dels amics, familiars i seguidors, i a qui considere claus perquè este projecte haigue “durant tants d’anys”. A través d’este missatge, Los Draps no descarten un retrobament als escenaris, ja que els vuit integrants de la banda seguiran en projectes musicals paral·lels. De fet, i de fa uns quants anys enrere, molts d’ells treballen en altres històries artístiques. Pel que fa a la resposta del públic, esta ha estat massiva a través de les xarxes socials, a la vegada entenent les causes d’esta parada.

Amb estos gairebé 20 anys de trajectòria, Los Draps han deixat una maqueta, dos discos i desenes i desenes de concerts arreu del territori. Estos últims anys han compartit escenari en algunes de les bandes més sonades del rock contundent i festiu, entre elles Obrint Pas, Ilegales, Koma, Piperrak, Habeas Corpus, Eina, Kop, Mallacan, Betagarri, Banda Bassotti o Soziedad Alkoholika. Tot i això, i fidels al territori, la millor relació l’han mantinguda amb Azero de La Codonyera, tot i que també amb Prau i Gen de Saragossa. Lo comiat de Los Draps coincideix amb la recent disol·lució dels Matarraña in Laif.

Més informació: |