La primera neu de l’hivern provoca dificultats en determinats punts de la xarxa viària de la comarca dels Ports


Etiquetes: , ,



comarquesnord.cat, Els Ports
» dilluns, 16 de gener de 2012

La neu ha arribat a la comarca dels Ports de forma generalitzada. La primera del 2012 i de l’actual temporada hivernal s’està vivint de forma prou semblant arreu dels nostres pobles. A primeres hores, les precipitacions han aplegat en forma d’aigua als municipis, mentre que en l’interval de les 9 i les 10 del matí, en alguns llocs abans, és quan la neu ha fet acte de presència. Abans, en cotes més altes ja s’havia registrat neu en montes com Torremiró, Palomita o Muixacre. Els paisatges s’han tenyit de blanc, mentre que als carrers, per exemple de Morella, està costant que colle per l’aigua registrada primerament.

» Precaució a les carreteres
A les carreteres es demana com sempre precaució. Els punts més complicats han estat pel matí Ares del Maestrat, a la CV-15, on la circulació és molt complicada, principalment a la zona del Mas de Cabestany. A Vilafranca, la màquina ha estat treballant per netejar els accesos que també estaven complicats. A la CV-12 també hi han dificultats en alguns trams de la via que uneix Morella i Ares del Maestrat. La llum també està donant problemes perquè s’han quedat sense electricitat a Portell, Castellfot i Ares i amb talls parcials a Cinctorres i d’altres pobles. Les xarxes socials també estan traient fum amb molts de testimonis que informen amb fotos de com està anant la neu als Ports.

Aquesta nevada pot ser molt positiva ja que a més no gela i es va alternant amb aigua neu, precipitacions bones després de tant de temps amb estabilitat. A Morella des del migdia cau aigua i veurem si per la vesprada torna la neu.

El Pla d’Actuacions contra les nevades està actuant per tota la comarca, activat des del diumenge, amb les màquines llevaneus o les brigades d’emergència del parc de bombers.

Les precipitacions s’allargaran durant tot el dilluns i el capítol d’inestabilitat acabaria el mateix dimarts a primeres hores.

La neu també arriba per primera vegada a la comarca del Matarranya. La zona sud, amb localitats com Pena-roja, Fontdespatlla, Mont-roig o Torredarques ja estan començant a cobrir-se de blanc aquest migdia.

Més informació: | |