Les fortes gelades d’esta matinada dificulten lo trànsit en la zona centre-sud del Matarranya


Etiquetes: ,


comarquesnord.cat,
» dimecres, 18 de gener de 2012

Lo centre-sud de la comarca del Matarranya s’ha despertat avui amb fortes gelades que, acompanyades amb la neu que va caure dilluns i les precipitacions en forma de pluja d’ahir, han dificultat lo trànsit per la xarxa de carreteres. Les carreteres que connecten Mont-roig i Valderrobres, així com també la prolongació fins a Queretes i les carreteres locals de Beseit, Pena-roja i Torredarques, han despertat en capes de gel i una intensa rosada que han fet patinar més d’un vehicle per estes vies a primera hora del matí. Lo tram més complicat ha estat, una vegada més, a les Crestes de Fontdespatla, on s’havia d’extremar la precaució.

Tot i que les temperatures mínimes d’esta matinada no han estat tan fortes com les de la setmana passada (uns 3 graus sota zero, davant dels -7 que es van registrar fa set dies), les carreteres han patit los gairebé 30 litres de precipitació que han caigut en 48 hores. Lo que a la nit ere neu, a la matinada d’avui ere una fina capa de glaç que dificultave la correcta circulació. En estos casos, se demane extremar la precaució, anar en marxes llargues i evitar tocar el pedal del fre. Les gelades també han estat importants als punts quilomètrics pròxims a Valderrobres, on en los quatre sentits s’han registrat zones de gel i un trànsit més lent.

Paral·lelament, la neu que va caure al sud del Matarranya durant la jornada de dilluns gairebé ha desaparegut. A excepció de Pena-roja i Torredarques, la resta de municipis i entorns afectats ja no tenen presència de neu, sobretot pel pas de les pluges localitzades d’ahir i per l’ascens de les temperatures. Tot i això, los camps i voltants d’estos pobles del Matarranya mantenen postals de neu, tot i que esta anirà remetent durant la jornada d’avui.

La zona més afectada per les nevades va ser el terme de Pena-roja i els llindars de Coratxà, on se van acumular els 10 centímetres d’espessor. La pujada de temperatura d’avui podrie acabar amb la neu que encara es manté a estos municipis.

Més informació: |