El Consell Escolar suspén la Setmana de l’Educació com a mesura de protesta contra els retalls de la Generalitat



comarquesnord.cat, Morella
» dijous, 26 de gener de 2012

El Consell Escolar es va reunir anit per a abordar les principals novetats que afecten la comunitat educativa. La conclusió més destacada de la trobada és que la suspensió de la Setmana de l’Educació es suma a la de les activitats extraescolars, previament acordada pel col·legi Mare de Déu de Vallivana i l’IES ElsPorts, com a mesura de protesta contra els retalls que ha anunciat la Generalitat Valenciana. Uns ajustos de la Conselleria d’educació que “minvaràn la qualitat de l’ensenyança dels xiquets i xiquetes dels centres educatius de Morella i la resta de la Comunitat Valenciana”, segons apuntava la regidora Maria Rallo. A més, els professors continuen manifestant-se els dijous i els dilluns acudixen a impartir les classes amb robes negres. Des de la propera setmana, també realitzaran tancaments en els centres, els dimarts a la vesprada.

La Setmana de l’Educació és una iniciativa del Consell Escolar dirigida a tots els centres d’ensenyança, al voltant d’una temàtica central. Durant els dies en què es desenvolupa, s’organitzen treballs manuals, tallers o debats. Per exemple, l’any passat es va arribar inclús a programar un Cita a Morella, amb la presència del llavors director general de formació professional, Miquel Soler. Esta iniciativa portava sis anys celebrant-se. D’esta manera, els centres d’ensenyança de Morella se sumen a altres de la Comunitat que han anunciat que suspendran les activitats extraescolars i només mantindran aquelles en què s’havia realitzat una despessa econòmica.

La regidora d’educació afirma que “l’Ajuntament recolza les mesures de protesta de la comunitat educativa i, presentarà una moció en el pròxim ple”. Rallo participarà en el primer dels tancaments en els centres d’ensenyança, el proper dimarts. A més, des de la comunitat educativa també s’enviarà una carta als pares dels xiquets i xiquetes per a informar-los de com afectaran els retalls a la qualitat d’ensenyament.

Rallo també destacava que “retallar en educació és retallar futur. Necessitem que els joves estiguen cada vegada més preparats i, no que s’incremente la ràtio d’alumnes per aula, que es disminuïsquen els professors o la formació”. Per això, afegia que “la Generalitat Valenciana ha de prioritzar les seues inversions i, no és comprensible que retalle en educació, sanitat, benestar i futur i mantinga grans events i despesses innecessaris”.

Més informació: | | | |

/span> comentaris

  1. Encara no he vist al professor-regidor al front de les protestes

  2. I Amela?????

  3. me estaba acordando cuando en el 2008 decian que no habia crisis, ¿os acordais?. Luego que habia brotes verdes….y ahora a RECORTARR