La vaga del sector educatiu per tal de manifestar la protesta per les retallades té un seguiment molt desigual als Ports

comarquesnord.cat . Els Ports . dimarts, 22 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Aquest dimarts s’ha celebrat una vaga educativa a tot l’estat espanyol. La repercussió ha estat significativa, destacant les xarxes socials on s’ha intensificat una campanya en favor de l’educació pública de qualitat.

A la comarca dels Ports, el seguiment ha estat un tant dispar. En els centres amb més alumnes, tant a Morella, com a Vilafranca, el seguiment més pronunciat s’ha viscut al IES Els Ports de la capital dels Ports. Allí, quasi la meitat del professorat, 14 sobre un claustre de 33, han secundat la vaga. La dada és significativa perquè en la convocatòria dels sindicats d’educació de la setmana passada no la va secundar cap professor.

A la resta de centres, la protesta ha estat simbòlica, semblant a la darrera. Al col·legi de primària Mare de Déu de Vallivana l’ha seguit una professora de 15 en total. A Vilafranca, a l’escola de primària ha passat el mateix, manifestant-se un professor de 15, mentre que el seguiment al Institut ha sigut d’un mestre de 23 que hi han al centre educatiu.

Per tant, la protesta ha tingut una resposta irregular, tot i que a tots els centres s’ha mostrat un elevat malestar per les mesures tant de la Generalitat Valenciana, com del Govern d’Espanya.

Més informació: | | | |