Los Draps, Txirigol, Ya Babé i Temps al Temps porten noves cançons amb el ‘Cultura Libre’ de MagoFermin


Etiquetes: , ,


comarquesnord.cat, Matarranya
» dimarts, 7 de febrer de 2012

Sota el títol de ‘Cultura Lliure’, arriba el primer llibre-disc editat per MagoFermin, on es podran trobar 24 cançons (14 d’elles totalment inèdites) de bandes com Mallacán, Prau, Gen, Visió Túnel i els grups matarranyencs Los Draps, Txirigol, Temps al Temps i Ya Babé. Precisament, este treball inclourà l’última cançó de la recent dissolta banda del Matarranya Los Draps, que aporten la seua ‘Ruleta Russa’ al treball. A més, Txirigol fan la seua aportació al llibre-disc amb ‘Esclau’, mentre que Temps al Temps ho fan amb la cançó ‘La foguera dels traïdors’ i Ya Babé amb ‘Nuevos mundos’.

A banda de les 24 cançons d’este treball discogràfic, ‘Cultura Libre’ anirà acompanyada d’un llibre de 104 pàgines en què les bandes participants donen a conèixer la seua visió sobre els drets d’autor i la seua gestió en la societat actual. A més, el text també compta amb aportacions de José Manuel Dorado (membre de La Pantera Rossa, que és un projecte dirigit cap a l’acció cultural i compromès amb l’economia social i solidària), Ignacio Labastida (membre destacat del projecte de Creative Commons a Catalunya i a Espanya), Javier Prenafeta (advocat especialista en Tecnologies de la Informació i la Comunicació), Eme Navarro (fundador del projecte col·lectiu ‘La Taberna del Escocés’, músic de Blue Identity i autor de cançons) i les il·lustracions de Fer (Prau).

‘Cultura Libre’ (que es presenta el dijous 9 de febrer a La Pantera Rossa de Saragossa) es podria definir com un treball en què es reflecteix l’aposta del col·lectiu per la llibertat de gestió dels drets d’autor. Un projecte basat en la participació dels grups vinculats al col·lectiu MagoFermin i que suposa un clar estendard de la seua idiosincràsia. Este
projecte, que es va començar a gestar mesos enrere, uneix a totes aquelles bandes que han editat els seus treballs sota el segell i, per descomptat, amb llicències lliures.

» Enllaç: Cultura Libre

Més informació: | |