Les diputacions de Castelló i Terol reivindiquen l’execució de l’A-68


comarquesnord.cat, Castelló
» dimecres, 22 de febrer de 2012

Les diputacions de Castelló i Teruel reivindicaran de forma conjunta al govern central l’execució de la A-68, “l’eixida natural al mar dels turolenses i un eix primordial per al desenvolupament turístic de les dues províncies”. Així ho ha confirmat el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, després de la reunió de treball que ha mantingut amb la presidenta provincial de Terol, Carmen Pobo. Una trobada forma part de la sèrie de reunions que Moliner està desenvolupant per impulsar accions coordinades que milloren les perspectives de futur en tota la província.

La millora de les comunicacions comunes entre els dos territoris ha estat un dels eixos de la trobada, amb una especial atenció a la necessitat d’executar l’A-68 amb la reivindicació històrica d’eliminar el trànsit pel Port de Querol. “L’A-23 és un excel·lent de com s’han de fer les coses per impulsar les comunicacions entre dos territoris, per desgràcia l’A-68 suposa l’exemple contrari. Una infraestructura que porta dècades sense executar-se i que afecta a una zona tremendament rica i amb un potencial turístic per explotar. És la sortida natural al mar per a Terol i anem a reivindicar amb contundència la seva execució al més aviat possible”, ha afirmat el president Moliner.

La necessària coordinació entre tots dos governs provincials en matèria d’infraestructures viàries que afecten a territoris comúnes també ha centrat la reunió. “Tenim multitud de carreteres secundàries compartides, fins a 240 quilòmetres que xarxa viària que marca la frontera entre les nostres dues província, i volem impulsar una millor coordinació de les nostres administracions per millorar-les”.

En aquest sentit la presidenta de la diputació turolense, Carmen Pobo, ha destacat “que ambdues diputacions tenim molt pel que treballar. Som dos territoris germans i ens correspon donar resposta a inquietuds comunes que van des de temes turístics a infraestructures que milloren la qualitat de vida dels ciutadans de tots dos territoris. L’execució de la A-68 és prioritària per a Castelló i per a Terol, especialment per fomentar l’intercanvi turístic”.

Més informació: | | |