Diputació instarà a Foment perquè es desbloquejon les obres de la N-232



comarquesnord.cat, Terol
» dillus, 27 de febrer de 2012

La Diputació Provincial de Terol va aprovar ahir una moció proposada pel PSOE i a la vegada consensuada també per PP i PAR de cara a instar al Ministeri de Foment a agilitzar els tràmits necessaris per desbloquejar les obres de la carretera N-232 en el tram límit de Ràfels a La Pobleta. A la vegada, lo govern provincial demanarà també que es contemplo una partida pressupostària de cara als Pressupostos Generals de 2012.

Segons ha dit avui ‘Diario de Teruel’, lo portaveu socialista Pedro Castellano va recordar els problemes que ha patit esta infraestructura des de fa anys i va defensar la importància d’esta obra “per a la província i, especialment, per al Baix Aragó”. Per la seua banda, Emma Buj, (del PP), va corroborar la necessitat de resoldre esta qüestió i va reafirmar “la voluntat del PP” i que el projecte “no està parat” i segueix la seua tramitació.

Des del grup provincial del PAR, Francisco Abril, per la seua banda, va defensar que cal reprendre esta actuació “amb la màxima urgència” perquè la N-232 porte molts anys pendent. De fet, són ja gairebé 20 anys los que es porte reivindicant la remodelació de la N-232 entre Morella i Alcanyís. Los trams entre Morella-La Pobleta i Alcanyís-Ràfels s’han resolt amb los anys. Però quede este últim tram, d’uns 20 quilòmetres escaig, que no acabe de progressar.

Després de que les obres del tram Ràfels-La Pobleta quedaren paralitzades l’estiu de l’any 2010, pareixie que la feina es reprendrie. Això ere possible gràcies a que el Ministeri de Foment i l’empresa adjudicatària de l’obra hagueren arribat a un acord al setembre del passat 2011. La notícia, que va avançar lo llavors secretari d’estat de Planificació i Infraestructures de Foment, Víctor Morlán a Saragossa, va ser molt ben rebuda per part dels alcaldes i veïns dels pobles afectats, tant del Matarranya com de Els Ports.

L’acord semblave ser possible gràcies al vist-i-plau d’un modificat del projecte presentat per Rover Alcisa, lo qual contemple la desaparició del túnel previst per desdoblar el trànsit de Mont-roig. D’esta forma, lo nou traçat de la N-232 mantindrie el seu recorregut per la travessia de Mont-roig, per la qual cosa el pressupost se reduirie considerablement, ja que el túnel de 460 metres ere l’obra més important del projecte.

Tot i això, este previst acord i desenvolupament de l’obra quedave en aigua de borraines després de la presentació dels Pressupostos 2012 de Foment, que en cap moment feie referència a les obres de la N-232 al seu pas pel Matarranya. La ministra Ana Pastor va haver de corregir perquè en la seua primera intervenció tampoc va incloure la A-68 i el corresponent desdoblament de la N-232 a la província de Saragossa. Ara, des del PP de Terol es diu que l’acord del tram Ràfels-La Pobleta segueix la seua tramitació.

Més informació: | |