Denuncien una persona de Calaceit per la caça furtiva d’aus protegides


Etiquetes: ,



comarquesnord.cat, Calaceit
» dilluns, 5 de març de 2012

Agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Teruel amb base a Alcanyís van dur a terme diverses intervencions a les comarques d’Andorra-Sierra de Arcos i el Matarranya dins lo marc de les actuacions que es duen a terme per a la protecció de les espècies d’aus insectívores amb què compte la fauna de la província. En este context, Seprona va procedir a posar tres denúncies a dos persones i la confiscació de 25 exemplars d’espècies protegides i 239 ceps.

Lo passat 8 de febrer, en una intervenció, los agents van sorprendre a Andorra a una persona col·locant quatre ceps per a la captura de les aus, que van ser intervinguts formulant la corresponent denúncia segons la Llei de Caça d’Aragó. Pel que fa al Matarranya, lo 23 de febrer es va descobrir a una altra persona a Calaceit col·locant ceps, procedint al decomís de 18 d’ells i de dos exemplars d’aus que ja havien estat capturats (1 pit-roig i 1 tord comú). Es van formular dos denúncies, una segons la Llei de Caça d’Aragó i una altra en base a la Llei 42/2007 del Patrimoni Natural.

La resta d’actuacions dutes a terme per Seprona van ser a les localitats de Calaceit, Queretes, La Freixneda, La Portellada, Massalió, Vall del Tormo i Valderrobres. En total s’han intervingut 25 exemplars d’aus (totestius, cua-roja fumada, tallarol de casquet, pit-roig, pinsà comú i cruixidell i tord) i 239 ceps.

Més informació: |