L’oposició de Calaceit impugna l’auditoria de ‘Calaceit Activa’ i la titlla de subjectiva

comarquesnord.cat . Calaceit . dilluns, 12 de març de 2012 .
Etiquetes:

Lo passat dijous 8 de març l’Ajuntament de Calaceit va celebrar un ple extraordinari on se van donar a conèixer els resultats de la auditoria realitzada a la Societat ‘Calaceit Activa’. Després del debat sobre el document presentat per l’equip de govern, des del grup socialista es va titllar l’auditoria com un document que expressa l’opinió de l’actual govern municipal i que únicament respon a una “voluntat política” de treure rèdits electorals. De fet, l’oposició va impugnar este document.

Segons va explicar Rosa Doménech, regidora socialista, “a esta auditoria no li donem cap valor, l’hem impugnat. És una auditoria a on s’expressa l’opinió del govern. És a dir, expressen la seua voluntat política i, per tant, és una auditoria feta per una persona que van designar a dit perquè la fes. Natres veiem que en este cas s’ha volgut traure un rendiment polític que és lo que pretenen des de que van iniciar la seua gestió”.

En referència a les anomalies legals, és a dir la falta de transparència que el document impute a la Societat ‘Calaceit Activa’, des de l’oposició “no hi estem d’acord. Primer perquè els documents sempre han estat a disposició dels regidors. Altra cosa és que no se haiguen preocupat fins dos dies abans de les eleccions, i segon, perquè l’error en la factura que tant se va destacar és d’una data en la que ells ja tenien lo govern municipal. Per tant, ere responsabilitat seua que aquella factura es fes correctament”. La concejal de l’oposició també va voler assenyalar que “la venda de la parcel·la, que ere totalment legal, ere una venda a futur, és a dir, un document que significave que el comprador l’adquiriria quan estigués tot acabat”.

En quant al tema financer, que l’equip de govern va explicar que existeix un deute de més de 135.000 euros, Doménech va destacar que “natres no estem d’acord amb esta afirmació, és lo que ells han dit, ells imputen la venda d’una parcel·la, que si l’iva, bueno ja vorem al juny si Hisenda els tornen los diners. Però este deute no existirie si ells haguessin fet una bona gestió perquè en estos mesos s’han renunciat a 400.000 euros del Reindus i s’han perdut los 120.000 euros de la venda d’esta parcel·la de la que parlem, en lo que ja estarie el tema econòmic solucionat”.

De forma general, Doménech va defensar que “hem rebatut punt per punt tot lo que es va explicar al plenari sobre l’auditoria” i que “natres vam treballar tot lo que vam poder per Calaceit. I ells ara ho tenen tot paralitzat. En lo cas del polígon, este està totalment paralitzat. També s’ha de solucionar lo tema el PGOU i lo de la residència. M’agradarie que l’alcalde explicare quin és lo propòsit d’este equip de govern”.

Més informació: