Arriba la primavera a la comarca dels Ports amb una alerta taronja per nevades, que ja s’han deixat veure a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 20 de març de 2012 .
Etiquetes: , ,

Ja és primavera, encara que els canvis que enregistren els termòmetres no diguen el mateix. Deixem enrere uns dies inusuals, amb màximes que en alguns casos s’han aproximat als 20 graus. Jornades agradables que anticipaven una primavera que, pel que sembla, ara es farà de rogar. Havíem deixat de banda la roba de més abric amb la mirada posada ja en les mànegues curtes, però novament tornem a l’hivern.

Un total de 21 províncies espanyoles, entre les quals està la nostra, es troben en alerta per fred, vent i neu, segons l’Agència Estatal de Meteorologia. Quatre comunitats autònomes es mantindran en alerta taronja per neu. A la província de Castelló, l’alerta s’havia fixat en groga a primeres hores del matí, però en el pas de les hores s’ha pujat també a taroja pel risc d’enregistrar-se nevades. La quota de neu es mantindrà entre els 600 i els 900 metres a l’est de la Península Ibèrica, pujant en les hores centrals del dia fins als 900 i els 1.500 metres.

Ja han caigut floquets a Vilafranca

Estes instantànies són de la passada matinada. Ja s’han vist els primers flocs a Vilafranca, que tímidament han pintat de blanc teulades i montes. Baixada de les temperatures i probabilitat de precipitacions, algunes d’elles en forma de neu, poden ser la tònica de les properes jornades.

Enguany la primavera ha entrat esta matinada de dilluns a dimarts, concretament a les 6 hores i 14 minuts. Tot i això, la comarca dels Ports torna a l’hivern.

Més informació: | |