Morella exigirà responsabilitats per l’abandonament de la resta paleontològica més important trobada als Ports

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 12 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Morella ha reaccionat ràpidament a les informacions publicades a comarquesnord.cat i a nord · la televisió comarcal que apunten que una de les restes paleontològiques més importants d’Europa i trobada en el terme municipal, es troba abandonada en el centre educatiu de Penyeta Roja de Castelló i, el que és més greu, partit en dos trossos. El primer tinent d’alcalde del consistori, Rhamsés Ripollés, exigix al Director Territorial de Cultura, Francisco Medina, que explique este succés. L’equip de govern portarà este assumpte al ple municipal del proper dijous, sol·licitarà una visita urgent al centre educatiu i no descarta emprendre accions legals al respecte.

Ripollés afirma que “és una notícia lamentable pel poc criteri i professionalitat que està duent a terme la Conselleria de Cultura a l’hora de cuidar una peça que és única i que té una gran importància històrica”. Per això, espera que “els responsables d’este abandó del nostre patrimoni expliquen com una resta d’este valor patrimonial roman abandonada i rodejada de fem en els corredors d’un col·legi”.

A més d’exigir responsabilitats, l’Ajuntament de Morella sol·licitarà informació sobre com s’actua, conserven, protegixen i on es guarden les restes paleontològiques trobades al terme municipal. Segons Ripollés, “este patrimoni és de Morella i nosaltres tenim un Museu de dinosaures que complix tots els requisits legals perquè estigueren ací exposats i ser un atractiu turístic més per als nostres visitants i no és comprensible que romanguen en magatzems o altres llocs abandonats”. Per això, considera que “els fòssils haurien de retornar a la localitat, després de les restauracions o estudis pertinents que realitzen els instituts de la Generalitat”.

El primer tinent d’alcalde també lamenta que Castelló Cultural i la Generalitat Valenciana no invitaren a l’Ajuntament de Morella a la presentació de la restauració de dues restes paleontològiques trobades al seu terme municipal, que va tindre lloc la passada setmana.

La resta que, segons les informacions publicades per comarquesnord.cat i per nord · la televisió comarcal, està en Penyeta Roja va ser trobada en el jaciment de Sant Antoni de la Vespa, en el mes d’agost de l’any 2008. És un esquelet de les extremitats inferiors d’un Sauròpode que va viure fa més de 120 milions d’anys, en l’etapa del Cretacic Inferior.

Més informació: |