Morella, el municipi de la província de Castelló que més recicla

comarquesnord.cat . Cervera . dimarts, 3 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, s’han desplaçat a Cervera, junt amb els majors de la localitat. L’objectiu era conéixer el funcionament de la Planta de Tractament de Residus, que s’ha posat en marxa recentment. Esta visita forma part de les activitats organitzades dins de la setmana de la Gent Gran. Durant la trobada han estat acompanyats pel gerent del Consorci de Residus, Joan Piquer, pel de Teconma -empresa que gestiona la planta-, Luis Martínez, i per altres tècnics de l’empresa.

El primer edil subratlla que “tal com ha explicat el gerent del Consorci, Morella és el municipi de Castelló que més quilos de recollida selectiva -envasos, vidre, plàstics o cartó- acumula per habitant i, això és un motiu d’orgull”. En este sentit, Ripollés indicava que “és molt important que els veïns i veïnes es consciencien de la importància que té el reciclatge, perquè tal com s’ha constatat en la visita, quant més fem s’arreplegue de forma selectiva, més es pot allargar la vida de la planta de tractament i beneficiar al medi ambient”. En este sentit, cal recordar que el consistori morellà dóna facilitats als veïns per a reciclar, com la recollida mensual de mobles en les llars o la setmanal de plàstic, cartó i vidre en els establiments. A més, ara existixen més possibilitats perquè tots els veïns reciclen, a través dels ecoparcs. Al finalitzar la visita, tant el Consorci com Teconma han obsequiat als visitants amb bosses per a anar a la compra i per a reciclar.

. El dia 12 s’inaugura l’Ecoparc de Morella
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, també ha aprofitat la visita per a conversar amb els responsables del Consorci de Residus i l’empresa gestora de la planta. Així, han acordat que el proper dijous 12 de juliol s’inaugurarà l’Ecoparc de Morella. Una instal·lació que ja està finalitzada i que facilitarà el reciclatge de qualsevol tipus de materials. A més, ha recordat que els divendres, entre les 12:15 i les 14 hores, un Ecoparc mòbil s’ubica en el Passeig de l’Albereda i, en ell també es poden depositar residus de distintes classes.

Més informació: |