Les fortes tronades tornen a portar intenses precipitacions als Ports

comarquesnord.cat . Els Ports . dijous, 5 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , ,

La vesprada d’aquest dijous també ha tingut protagonisme de tempestes que s’han viscut de forma dispar. Les zones més afectades han estat la part nord de la comarca. Les tronades han aplegat des del Matarranya, part bastant afectada amb alts registres de precipitació en aigua i pedra.

Tot seguit, aplegaria als Ports i es concentraria a la part de Castell de Cabres on s’han arreplegat en poc més de tres quarts un total de 35 litres per metre quadrat en aigua i pedra que ha fet molt de mal als cultius. El tinent d’alcalde de la localitat, Xavier Queralt, comentava que els horts “primer caien pedretes però després eren molt grosses, els horts han quedat destrossats, caldrà esperar al proper any i també ha pelat els arbres”.

A Castell de Cabres el dimecres ja s’arreplegarien 25 litres per metre quadrat. La tempesta també ha passat per Fredes on ha deixat 34,6 litres per metre quadrat que també han fet molt de mal a zones de cultiu i horts. Una altra zona amb molta preciìtació ha estat Ares del Maestat amb considerable precipitació en forma de pedra que ha deixat els carrers blancs.

Altres punts han viscut la tempesta amb poca intensitat. A Morella no ha caigut pedra i han caigut 4,7 litres per metre quadrat front als 31,5 litres que es van acumular el dimecres. De totes formes, de nou ha tingut moments de fort aparell elèctric que ha fet que marxare la llum per moments i hauria pogut causar danys en aparells elèctrics. Bona aigua en estos temps de sequera en este sentit i malament al respecte de la pedra que s’ha registrat en alguns punts.

Més informació: | |