Pascual Boira presenta “Les neveres de la província de Castelló” a Morella

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 3 d'agost de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Pascual Boira ha presentat a Morella el seu llibre “Les neveres de la província de Castelló”. Un llibre que recull l’us de la neu i del gel, així com el seu comerç fins que es va poder crear artificialment. El llibre es tracta, a més, d’un recull de les moltes neveres que s’utilitzaven per a acumular neu a la nostra regió.

Aquesta és una publicació feta per l’afició i curiositat de Pascual per aquestes construccions, tant per la seva funcionalitat com per la seua arquitectura.

L’acte de presentació a Morella va ser, pràcticament, una reunió d’amics en la qual l’autor explicava el seu treball als assistents. En el seu llibre, Pascual mostra, a banda de dades i fets de rellevància històrica, alguna anècdota relacionada amb la importància de la neu en els estius de Castelló i el seu us terapèutic.

Un estudi de més de 10 anys on es veuen les cases de neu de la província amb especial atenció a les del nord de la província. Sobre les quals destaca tant la bona conservació d’algunes, com l’abandonament d’altres.

Més informació: | | |