El IES Matarranya comença el curs escolar amb menys professors però el mateix número d’alumnes

comarquesnord.cat . Calaceit . dijous, 20 de setembre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El passat divendres 14 de setembre, els alumnes de secundària del Matarranya van tornar a les aules. El començament del curs al IES Matarranya va transcórrer amb total normalitat. Els jóvens, desplaçats amb autobusos des dels diversos municipis de la comarca o arribats des del centre urbà de Valderrobres, es concentraren a les portes del centre educatiu abans de les vuit i mitja del matí. Va ser un emotiu encontre per a molts d’ells, que ja tenien ganes de retrobar-se amb els companys de classe després de les vacances d’estiu. Enguany, i a falta de tancar les matrícules extraordinàries, el IES Matarranya tindrà entre 350 i 370 alumnes, una xifra molt similar a la dels últims anys. Pel que fa a professors, en canvi, el centre de secundària ha patit una retallada significativa.

I és que les previsions de la Marxa Verda no anaven errades, i el curs escolar ha començat al IES Matarranya amb 3,5 places de professorat menys. Això suposa 63 hores lectives menys. Segons explicà el cap d’estudis adjunt del IES Matarranya, Miguel Barba, aquestes 63 hores “les hem hagut d’assumir la resta de professors que estem aquí, i és una mica ‘enfarragós’. No són 63 hores més de treball, sinó que ens trauen 63 hores de reunions, de coordinacions, tasques importants que no són atenció directa als alumnes”. Aquestes hores es dediquen a atenció directa. Per tant, “tenim menys temps per a reunir-nos, per a atendre les famílies. Tot això ho treballarem com sempre i intentarem atendre a tots els alumnes i a les famílies. Però també demanem certa comprensió”, va afegir Barba.

. Es mantenen serveis però cau ‘apertura de centros’

Pel que fa al nombre d’alumnes, el curs escolar a secundària manté unes xifres similars als últims anys. Barba va concretar que “a falta de les matrícules extraordinàries, tindrem entre els 350 i els 370 alumnes, contant els alumnes de Batxillerat, Formació Professional (curs de cuina de Grau Mitjà) i el curs de PCPI”. Pel que fa al retorn a les aules, Miguel Barba va remarcar que “arriba amb moltes ganes. L’ambient és molt positiu entre els professors, tot i que hi ha incerteses. Els alumnes i els professionals hem conegut amics nous i després d’aterrar, tot va prou bé”. Durant aquest curs escolar no hi ha grans canvis pel que fa a la docència. Es mantenen la FP, el curs PCPI i els Batxillerats de Ciències i de Socials. Això sí. Les retallades d’Educació han fet caure el programa ‘apertura de centros’.

Més informació: | |