Els pobles més menuts es queden sense bancs per la falta de rendibilitat

comarquesnord.cat . Madrid . dimarts, 2 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: ,

Entre el 10 i el 25% de les oficines bancàries tancaran després de la reestructuració del sistema financer espanyol, que té en la rendabilitat econòmica el principal criteri per al seu funcionament. D’aquesta manera, els pobles amb menys de 2000 habitants, que són la majoria a les comarques dels Ports, el Maestrat, el Maestrazgo i el Matarranya podrien quedar-se en breu sense una oficina bancària.

Una vegada més, són els habitants de les zones rurals els més castigats ja que, a banda dels llocs de treball que es puguen perdre per aquesta reestructuració i posterior tancament d’oficines, els propis clients es veuran obligats a desplaçar-se a localitats més grans per tal de fer gestions ordinàries, com són el traure o ingressar efectiu. Aquest fet afectarà, de forma més generalitzada, a la gent major, majoritària també en els pobles més menuts, que tenen més dificultats per a traslladar-se a pobles veïns més grans.

Espanya s’havia convertit, durant els anys de bonança econòmica, en el país més bancaritzat de tota Europa. Ara, no només tancaran eixes oficines que es van obrir de més, sinó també les històriques xicotetes oficines de bancs i caixes d’estalvis dels pobles més menuts.

A la província de Castelló, per exemple, desapareixeran fins a 354 oficines abans del 31 de març.

Més informació: |