Madrid assegura que hi haurà Fons Especial de Teruel per al 2013

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 24 d'octubre de 2012 .
Etiquetes: , ,

El govern central revisarà i millorarà les seues inversions a Aragó per al 2013. Aquest ha estat un dels compromisos que han estat sobre la taula en la Comissió Bilateral de Cooperació Aragó-Estat que es va celebrar el passat dilluns 22 d’octubre a Madrid. El president de la delegació aragonesa, José Ángel Biel, va explicar que “el Govern d’Espanya adquireix el compromís de revisar la xifra d’inversió pública perquè quedi situada a l’entorn de la mitjana nacional”.

En aquests pressupostos de l’any figurarà també el Fons Especial d’Inversions per Terol (FITE). Ho farà amb una partida de 30 milions d’euros, la mateixa xifra que l’any 2012, per la qual cosa “la recuperació del FITE està garantida”, segons va afegir Biel. ‘Diario de Teruel’ ampliava ahir que “els 30 milions d’euros s’aconseguiran, després de que el projecte dels Pressupostos Generals de l’Estat per al 2013”, concretant a la vegada que “les inversions a la Comunitat s’incrementaran”.

Segons concretava el rotatiu provincial, aquestes dos mesures “permetran corregir el descens inversor que inicialment preveia l’Estat en els seus comptes públics per Terol i Aragó”, essent la província turolenca a la que més s’han reduït proporcionalment les inversions per al 2013. En el projecte dels PGE que tramiten les Corts Generals, “no figuren els 30 milions d’euros del FITE i Aragó pateix en tot el seu territori una retallada inversora d’un 30%”, afegia el rotatiu, molt superior al 17% de mitjana de l’Estat.

Més informació: | |