Els ciutadans dels Ports pateixen en primera persona la vaga de les farmàcies

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 9 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

Ens estem fent ressó a les darreres jornades de la vaga que està duent a terme el sector farmacèutic de la Comunitat Valenciana. A la present setmana, una de cada tres farmàcies ha estat oberta, fet aquest que també s’està vivint a la nostra comarca. Els farmacèutics demanen els 450 milions d’euros que la Generalitat Valenciana els adeuta.

Aquesta imatge, presa a Vilafranca a les 19,45 hores de la vesprada del divendres, ilustra clarament que els ciutadans estan patint les conseqüències de la vaga en primera persona. Llargues cues a la porta de la farmacia per comprar, recollir o demanar medicaments. Una imatge certament inusual als nostres pobles. La farmàcia de Vilafranca es turna amb les de Castellfort i Ares per secundar la vaga i el divendres li ha tocat obrir les portes. Els ciutadans vilafranquins, conscients de que el cap de setmana la farmàcia del municipi no estarà oberta, fant cua per no quedar-se sense subministrament. Ares, serà la farmàcia de guardia a la zona durant el cap de setmana.

Recordem que la farmàcia de Vilafranca ha obert dimarts i divendres, la de Castellfort dilluns i dijous i la d’Ares dimecres, assumint també la guàrdia del cap de setmana. La vaga continuarà la propera setmana amb el torn rotatori per a les farmàcies, que serà diferent al d’aquesta setmana. Veïns i veïnes de la zona s’ha hagut de desplaçar al municipi que comptava amb la farmàcia oberta al llarg d’aquesta setmana, un fet aquest que no és fàcil per a tothom.

Més informació: