Arenys de Lledó s’omple d’amants del motor amb el Ral•li de Catalunya

comarquesnord.cat . Esports . dissabte, 10 de novembre de 2012 .
Etiquetes:

El soroll dels motors i l’olor a gasolina va prendre protagonisme a Arenys de Lledó el passat divendres 9 de novembre. Per segon any consecutiu, Arenys s’ha convertit en punt estratègic del Ral•li RACC de Catalunya. I és que tot i que el ral•li no transcorre pel seu terme, Arenys de Lledó és el municipi més pròxim a l’etapa dels ‘Pessells’ que uneix Horta de Sant Joan, Caseres i Bot pel camí que connecta aquests pobles amb Arenys. Un Ral•li de Catalunya que va atraure fins a Arenys caravanes i seguidors del motor que no es volien perdre el pas de pilots com Sébastien Loeb, Ott Tänak, Mikko Hirvonen o Mads Ostberg per la Terra Alta.

El tram dels ‘Pessells’ va estar marcat per les precipitacions, el fang i inclús la boira, unes inclemències meteorològiques que no van frenar als amants del motor a seguir massivament l’etapa. De fet, la nit abans Arenys de Lledó ja respirava el clima previ a la cita, amb l’arribada de seguidors vinguts de diversos països del món. Divendres, des de les vuit del matí, nombrosos aficionats se situaven en punts estratègics del camí paral•lel a l’Algars i a Arenys de Lledó, entre els quals hi havia també molts veïns del poble que volien viure ‘in situ’ el Ral•li de Catalunya. El seguiment dels ‘Pessells’ va ser massiu i molt animat.

. Un gran ambient

La regidora municipal Maria Àngels Vaquer va explicar que “al poble d’Arenys ja es respirava un gran ambient el dia abans. A les vuit i quart del matí va passar el primer cotxe”. I tot i que és una competició que no entra físicament al terme, “Arenys és un punt estratègic i de visibilitat molt bo”. Vaquer va recordar que “des del pont d’Horta fins al poble, i el camí que baixa fins a Caseres, és paral•lel al circuit”, i per aquí “et pots desplaçar per a veure tot el circuit”. La regidora d’Arenys va apuntar que “el ral•li atrau a molta gent, i hi ha pilots que tenen els seus seguidors que els segueixen per tots els circuits del món”.

Gran ambient a Arenys per a donar-li la benvinguda al Ral•li RACC de Catalunya, i que va ser seguit per molts veïns del territori vinguts del mateix Arenys, Lledó, Calaceit, Queretes, Horta de Sant Joan o Arnes. Entre l’aficionat desplegat, també podien veure’s i escoltar llengües de molts països. Francesos, anglesos, suecs, escocesos, entre altres.

Més informació: