La Mancomunitat dels Ports unirà la veu dels pobles contra el fracking

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 6 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El president de la Mancomunitat Comarcal dels Ports, Santiago Pérez, ha anunciat que l’ens comarcal es posicionarà contra la fractura hidràulica. Així, en la propera sessió del ple dels municipis dels Ports s’aprovarà una moció contra aquesta tècnica de prospecció petroliera i gasista. Santiago Pérez també ha anunciat la intenció de presentar mocions en tots els municipis de la comarca. Aquestes mocions es sustentaran en un text conjunt que es consensuarà amb els municipis de la província de Terol que també s’oposen a la fractura hidràulica.

Després de la reunió-conferència celebrada a Vilafranca, que va comptar amb l’assistència d’alcaldes i regidors de la comarca dels Ports, l’Alt Maestrat i el Maestrat de Terol, Pérez considera que “amb l’opinió dels experts geòlegs està bastant clar que la fractura hidràulica perjudicarà els aqüífers de la zona i suposa un risc per a la vida de les persones que encara vivim i volem continuar vivint a l’interior de Castelló “.Santiago Pérez ha fet una crida “perquè els alcaldes del PP, alguns dels quals estaven presents en la conferència de Vilafranca no només escolten la consellera Bonig i les seves directrius polítiques, sinó que també escoltin la veu de la gent i dels experts “.

El president comarcal ha remarcat que “per la fractura hidràulica que no compten amb nosaltres. I si ens critiquen per ser anti-fracking, sí, som anti-fracking, com també som anti-retallades socials, o anti-incineradores, o anti- abocadors il · legals o anti-violència de gènere “.

D’altra banda el responsable dels municipis dels Ports ha criticat “la doble vara de mesurar que utilitza el PP en aquesta matèria. Quan es proposaven prospeccions petrolíferes enfront de la costa del Saler només cal escoltar les declaracions de González Pons. Ara, que s’anuncia la pretensió d’una empresa per utilitzar tècniques molt més agressives a l’interior de Castelló diuen que ho estudiaran i no s’oposen “. La Mancomunitat dels Ports té intenció de traslladar a l’associació de petits municipis de la comarca – l’escissió de pobles del PP – la moció que s’aprovarà “perquè també es posicionen en contra”. “Que tinguen clar que la fractura hidràulica pot causar danys al medi ambient, l’aigua que bevem animals o persones i en definitiva a tot un territori, des del Maestrat de Terol fins a la costa del Maestrat”.

Més informació: |