Morella reclama a la Generalitat que no incremente el cànon de sanejament de l’aigua

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 12 de desembre de 2012 .
Etiquetes: ,

El Ple de l’Ajuntament de Morella va aprovar, per unanimitat, l’exigència a la Generalitat Valenciana perquè no aplique un increment del 21% en el cànon de sanejament de l’aigua. Segons apuntava el regidor de serveis, Amadeu Bordàs, “l’objectiu de la Generalitat és unificar els preus de les grans ciutats i dels xicotets municipis i, això no té cap sentit, perquè les instal·lacions no costen el mateix”. Per això, considera “desproporcionat” i “ injust” tota pujada major del increment de l’IPC.

El preu del rebut de l’aigua està fixat pel cànon de sanejament i pel servei d’aigua i clavegueram. El primer és el que marca la Generalitat Valenciana i està plantejant un increment del 21% en zones rurals. El regidor morellà afirmava que “la gestió de les infraestructures d’aigua de la Generalitat és un clar exemple de mala gestió i, ara es pretén que els municipis xicotets paguem eixe desastre, esguitat inclús per grans casos de corrupció”.

Amadeu Bordàs també lamenta que “esta desmesurada pujada del cànon tindrà com a principals perjudicats a les explotacions agropecuàries, que necessiten utilitzar més aigua”. Per això, considera que “esta pujada és molt injusta i farà que els veïns i veïnes de Morella paguen més cada any per l’ús de l’aigua, equiparant-se els preus als de les grans ciutats, encara que tinguem infraestructures menys sofisticades”.

Més informació: |