Morella sol·licita la gestió del refugi forestal de Vallivana a la Generalitat

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 21 de gener de 2013 .
Etiquetes: , ,

El passat ple de Morella es va unir per a sol·licitar a la Generalitat Valenciana la gestió del refugi forestal de Vallivana. Éste es troba davant del Santuari de la localitat, i roman tancat des de fa uns anys. En estos últims mesos, la Generalitat ha cedit alguns immobles similars a aquest a distints ajuntaments, però no ha fet el propi amb el de Vallivana. Amb este refugi forestal, Morella potenciaria la seua xarxa d’espais naturals per a hostatjar-se, ja que ara es compta amb els tres ubicats al Mont de Pereroles.

El primer tinent d’alcalde i regidor de medi ambient, Rafael Pallarés, afirma que “la gestió des de la proximitat és molt més eficient, tal com s’ha demostrat en els refugis forestals i albergs de Pereroles”. Cal recordar que en esta muntanya, el consistori ha rehabilitat tres immobles i que suposen un destí molt demandat en dates com la tardor o primavera. També s’han habilitat distints senders que unixen este lloc amb distints municipis i s’ha aconseguit la declaració de Paratge Natural Municipal per a este bosc. Per això, explica que “portem diversos anys amb esta reclamació i, el refugi forestal de Vallivana també podria estar a disposició dels veïns i veïnes de Morella i de visitants, ja que és incomprensible que estiga restaurat i tancat al públic”. Pallarés també assenyala que “volem un model de gestió com el que s’aplica en el Mont de Pereroles, que està funcionant perfectament” i no entén que “la Generalitat preferisca que estiga tancat a que es puga utilitzar”.

El refugi forestal de Vallivana també té una connotació d’estima molt important per als veïns de Morella, ja que està enfront del santuari en què es troba la Mare de Déu de Vallivana, patrona de la localitat. A més, cada any, els morellans i morellanes es desplacen fins a este punt en romeria des de Morella, per a agrair-li a la Mare de Déu que alliberara la població d’una pesta fa més de tres segles i mig.

Més informació: | |