Es decreta alerta roja per aquest dijous arreu del nostre territori per la que podria arribar a ser la major nevada dels darrers anys

comarquesnord.cat . Madrid . dimecres, 27 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’anunciada gran nevada, que seria l’episodi més destacat de l’hivern 2012-2013 i que podria fins i tot arribar a ser de les més importants dels darrers anys, ha portat a Protecció Civil i Emergències a decretar l’alerta roja arreu del nostre territori. Les comarques dels Ports, Maestrat, Matarranya i Maestrazgo estan englobades en el mapa de les previsions com als llocs on més nevarà aquest dijous.

Pel que fa a la comarca dels Ports, l’alerta roja està marcada entre les 6 de la matinada del dijous i les 12 de la nit d’eixa jornada, encara que el divendres seguirà nevant en menor intensitat.

Al les comarques del sud d’Aragó, entre les que es troben el Maestrazgo i el Matarranya, l’alerta roja per preemergència ha sigut decretada a partir de la mitjanit del dimecres al dijous. “Les nevades copioses s’esperen per damunt dels 500 metres en el sud i l’est de la zona, principalment durant la segona meitat del dia”, apunten fonts de Protecció Civil. La cota de neu “podrà descendir a altituds inferiors”, segons fonts de la subdelegació del Govern a Terol.

Les previsions de neu coincideixen en els diferents models meteorològics, pel que caldrà estar preparats per a este episodi de nevades.. No es recorden recentment avisos com el d’aquest dijous de l’AEMET de risc extrem amb alerta roja per nevades, pel que el capítol pot ser molt important

Més informació: | |