Protecció Civil augmenta a alerta roja la preemergència de nevades per a aquest dijous al Maestrazgo i el Matarranya

comarquesnord.cat . Terol . dimecres, 27 de febrer de 2013 .
Etiquetes: , , ,

El volum de neu que caurà a les comarques del sud de Terol serà major de l’esperat fins al moment. Al menys així ho destaquen des de la Unitat de Protecció Civil i Emergències de la Subdelegació del Govern a Terol. Si fins a aquest dimarts la preemergència pel que puga passar estava en taronja, les darreres previsions l’han pujada fins a Roja.

D’aquesta manera, al Baix Aragó, Maestrazgo i Matarranya s’esperen fins a 30 centímetres de neu aquest dijous. “Les nevades copioses s’esperen per damunt dels 500 metres en el sud i l’est de la zona, principalment durant la segona meitat del dia”, apunten fonts de Protecció Civil. La cota de neu “podrà descendir a altituds inferiors”, segons les mateixes fonts.

De cara al divendres l’alerta es manté activa, encara que en aquest cas si que es baixa a nivell taronja. L’acumulació de neu seria de 15 centímetres en aquest cas en una cota que rondarà també els 500 metres. Per al divendres l’alerta que el dia anterior es manté durant les 24 hores, s’acabaria al migdia.

Més informació: | | |