El diumenge de Rams omple de romers l’inici de la Setmana Santa de Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 24 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’entrada de Jesús a Jerusalem es commemora a Morella amb una senzilla processó que recorre el tram que separa la plaça del castell de la plaça de l’església.

Des que fa uns anys, per falta de participació, es renunciara a celebrar la processó de vestes corresponent a aquesta jornada, aquest és l’únic acte que es manté. Amb el temps ha anat canviant un poc. Aquelles palmes trenades que els padrins regalaven als fillols, ja no es veuen. Predominen els rams fets en el romer d’aquesta terra que ara comença a florir.

Amb aquestes rames beneïdes, després els veïns solen fer creus, que situen en finestres i balcons, com a protecció de la família. Algunes cases encara mantenen la costum de posar en aquestos rams un poc de cera desfeta de les candeles beneïdes el dia de la candelera. I alguns esperen, com marca la tradició, al 2 de maig, dia de la Santa Creu, per col·locar els rams a l’exterior de les cases.

La gent s’ha anat arrimant a poc a poc fins al placet del castell. En l’escalinata de Sant Francesc s’havia escampat l’enrama. A la vora de les dotze, des de l’arxiprestal, el capella i els escolanets amb palmes, han acudit també a eixa plaça. Mossèn José Angel Pitarch, ha procedit a la benedicció,

Tot seguit ha començat la processó de rams fins la basílica. El costerut carrer, empedrat amb pedres de canto, no fa massa bon anar. Però ha estat un bon grapat la gent que ha participat en els seus rams i els seus cants en aquest començament de la litúrgia pasqual.

Més informació: | |