Participatiu diumenge de Rams a Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 24 de març de 2013 .
Etiquetes: , ,

La Parròquia Santa María Magdalena de Vilafranca, iniciava els actes de la Setmana Santa amb la celebració del Diumenge de Rams. A les 10,30 hores tenia lloc a la Plaça d’en Blasc la benedicció de les palmes i els rams. L’Ajuntament de Vilafranca preparava com tots els anys el camió amb el romer, que la gent anava agafant per preparar els rams. El capellà de Vilafranca, José Aparici, arribava a la Plaça d’en Blasc amb la processó per iniciar la benedicció.

Al mig de la Plaça, els participants s’organitzaven en un gran rotgle amb els rams de romer. Allí tindria lloc la lectura de l’Evangeli i la posterior benedicció. El Diumenge de Rams simbolitza l’entrada triomfal de Jesús a Jerusalem, dies abans de la seua Passió i Mort a la Creu.

Acte seguit, s’iniciava la processó cap a l’Església de Vilafranca. Una processó curta, que recorria el Carrer Major del municipi, mentre a l’Església repicaven les campanes en aquesta jornada tant important per al cristianisme. Una vegada finalitzada la processó, tindira lloc la celebració de l’Eucaristía del Diumenge de Rams en la que es fa lectura de la Passió i Mort de Jesucrist.

Els actes de la Setmana Santa a Vilafranca continuaran Dimecres Sant amb la processó del Calvari i ja a partir del Dijous Sant amb els actes centrals de la Setmana Santa. Destaquen la processó del Divendres Sant, per a la qual la Junta de Setmana Santa demana molta col·laboració per a que puguen eixir totes les imatges i els actes del Diumenge de Pasqua de Ressurrecció.

. Vídeo . Participatiu Diumenge de Rams a Vilafranca

Més informació: | |