Morella, el Matarranya i la Terra Alta preparen accions de promoció conjuntes

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 14 de juny de 2013 .

Morella i el Matarranya (Terol) treballen conjuntament per realitzar accions promocionals que repercutisquen de manera positiva en els dos territoris. Després de l’acord al que es va aplegar al mes de març, els empresaris de les dues zones han realitzat diferents reunions per plantejar iniciatives. Durant aquests dies, s’estan duent a terme les primeres, amb l’organització d’un press trip, conjuntament amb Terra Alta (Catalunya) i una visita dels empresaris a la zona d’Aragó per conèixer millor els seus atractius turístics.

La regidora de turisme, Maria Rallo, explica que “Morella, el Matarranya i la Terra Alta són dues zones molt pròximes, similars i alhora complementàries, que destaquen per un gran patrimoni cultural, monumental i paisatgístic”. Per això, considera que “tenim una gran varietat de recursos i possibilitats per oferir als nostres visitants”. A més, afegia que “en moments de dificultat econòmica, és molt important la innovació, la col·laboració i la suma d’esforços entre territoris”.

El press trip que s’està organitzant per a la tardor pretén donar a conèixer la complementarietat de la zona dels Ports, de tres comunitats autònomes diferents. Les zones del Matarranya, Morella i Terra Alta disposen d’un patrimoni natural impressionant, que ofereixen al turista l’oportunitat de realitzar una estada de relax i/o de conèixer una rica cultura i història. Per això, tenen grans possibilitats de complementarietat, donat la proximitat dels tres territoris.

En aquest intent de conèixer millor les destinacions turístiques i la seva complementarietat, els empresaris turístics de Morella també han organitzat una excursió per al proper dilluns a Matarranya. D’aquesta manera, coneixeran, de primera mà, molts dels encants d’d’aquesta zona i, així, podran informar millor als visitants. Cal recordar que també s’han fet visites a la pròpia localitat de Morella, per així atendre de la millor manera als turistes que arriben fins al municipi.