Morella exigeix ​​a Foment que es reprenguen la N-232 a Monroig i les actuacions dels trams de Castelló

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 28 de juny de 2013 .
Etiquetes: , ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha remès una carta a la ministra de Foment, Ana Pastor, exigint un calendari d’actuacions a la N-232 i la represa immediata de les obres a la zona de la província de Terol. En la missiva, l’alcalde reitera “la necessitat d’invertir en aquest vial bàsic” per a les comunicacions del País Basc, Aragó i la Comunitat Valenciana i, així, desbloquejar la situació en què es troben alguns trams. La petició aplega després que el Congrés dels Diputats haja aprovat una iniciativa parlamentària del Grup Socialista perquè es tornen a escometre les obres del tram “Monroig-Ràfels”, a Terol.

Rhamsés Ripollés destaca que “hem exigit per activa i per passiva que s’invertisca en la N-232 perquè és fonamental per al desenvolupament econòmic del nord de la província de Castelló, Aragó i el País Basc”. A més, assenyala que “en aquesta petició tornem a exigir que es concrete un calendari d’actuacions per escrit per a cada tram, perquè no es suficient amb les bones paraules o amb que s’aprove una iniciativa parlamentària; fan falta fets i compromisos”.

Dels quatre trams en què es divideix la N-232, en els últims anys s’ha finalitzat un: Morella-la Pobleta. Dels tres restants, el més avançat és el que uneix aquest punt amb Ràfels. En este, es van començar les obres en 2007, però un problema amb l’empresa adjudicatària les va paralitzar. Després d’una proposta de l’Ajuntament de Monroig per abaratir el pressupost de l’obra, el Ministeri i l’empresa van arribar a un acord per continuar les obres. Aleshores, va canviar el Govern i es van tornar a paralitzar. Aquest és el tram que s’ha debatut al Congrés i que, des del consistori morellà, s’espera que es reprenga “immediatament, perquè és bàsic per a les comunicacions entre Aragó i la Comunitat Valenciana i perquè aquest vial està en un estat lamentable i perillós”. En aquest sentit, recorda que quan es circula per aquest tram, es poden observar ponts a mitja construcció, carreteres començades o que s’han produït despreniments en l’actual traçat, estretint el vial de circulació. Pel que fa als altres dos punts, Morella Sud-la Torreta i Port de Querol, encara estan en tràmits administratius.

L’alcalde de Morella també apunta que “la N-232 és la principal sortida al mar del País Basc i afecta diverses comunitats autònomes, per la qual cosa hauria de ser una prioritat per al Govern, actuant amb celeritat quan hi ha problemes per evitar capítols com el que encara està succeint en Anroig, que ha de suportar el trànsit pesat tots els dies”. Per això, afegeix que “l’estat actual de Mont-roig i d’Anroig és inadmissible en una carretera nacional”.

Més informació: | |