La Festa de les Paelles pose punt i final a cinc setmanes d’Estiu Cultural a Pena-roja

comarquesnord.cat . Pena-roja . diumenge, 04 d'agost de 2013 .
Etiquetes: ,

Pena-roja va organitzar el diumenge 4 d’agost el VII Certamen de les Paelles, acte que ha posat punt i final a cinc setmanes d’activitats culturals a la vila. Al llarg d’esta Festa van participar més de 250 persones, algunes d’elles posant-se als fogons i fent paelles d’allò més variades. Se’n van fer de peix, de carn, de verdura, de caragols… Un total de 10 paelles diferents on cada xef va deixar la seua firma culinària. L’Associació Cultural Tastavins, organitzadora de l’acte, va agrair la col·laboració de tots els cuiners i dels veïns de Pena-roja, que van participar activament al Dia de les Paelles. L’Estiu Cultural es va tancar amb l’entrega de trofeus de totes les activitats esportives que s’han anat fent durant este mes i mig.

José Lombarte, president de l’Associació Cultural Tastavins, va dir que “un any més no ens podem queixar. La gent ha dinat molt bé, les paelles estaven molt bones i tot ha eixit bé i rodó. Finalment hem tingut més de 250 persones i estem molt contents”. De forma voluntària, finalment es van fer 10 paelles de 10 formes diferents, sent totes d’un gran nivell culinari. En germanor, tots els participants van dinar al pavelló del poble. Amb el VII Certamen de les Paelles, l’Associació Cultural Tastavins pose punt i final a l’Estiu Cultural, que durant cinc setmanes ha omplert de propostes culturals i esportives els dies a Pena-roja. S’han fet campionats de frontó, de tenis, de natació, així com presentacions literàries, teatre, cinema a la fresca, l’oferta del Carme o la Festa dels Calatravos.

El propi Lombarte va reconèixer que “ha estat un mes molt intens però molt positiu, en molts d’actes culturals i esportius. Considero que el Dia de les Paelles és un bon tancament de l’estiu. A més, enguany hem tingut la Festa dels Calatravos, que ha donat molta feina. Però la gent ho fa amb ganes”. Lombarte va concretar que “ha hagut molta participació en les coses que s’han fet este estiu. Hem tingut el cine, les activitats esportives, la marxa nocturna…” L’Associació Cultural Tastavins tanca el xiringuito fins l’últim dia de les Festes Patronals de Pena-roja: el Dia del Jubileu. Tots els anys, i com acte de cloenda de les festes majors, els veïns de la vila dinen en germanor a la Mare de Déu de la Font, on hi ha també activitats per a passar la tarde.

Més informació: |