Pena-roja començarà l’Estiu Cultural fent tennis, cine infantil, presentació literària i volta en BTT

comarquesnord.cat . Pena-roja . divendres, 5 de juliol de 2013 .
Etiquetes:

L’Associació Cultural Tastavins de Pena-roja estrenarà demà dissabte 6 de juliol el seu Estiu Cultural 2013. Durant les pròximes cinc setmanes, Pena-roja aplegarà un munt d’activitats culturals i esportives orientades a tots els veïns del poble. Sense anar més lluny, este cap de setmana hi ha previstes quatre iniciatives diferents. Demà dissabte es farà campionat de tennis, hi haurà cine destinat als més menuts i es farà la presentació de l’obra literària ‘Licantropia’ de Carles Terès. L’autor del Matarranya parlarà de l’obra a partir de les vuit de la tarde al Centro Polivalent. De cara al diumenge, Pena-roja farà una ruta en BTT destinada als jóvens i els xiquets.

Però la programació de Pena-roja de cara a este estiu no acaba aquí. La setmana que ve es farà el campionat de frontennis per donar pas dissabte a la Festa dels Calatravos, una proposta en la que participen totes les associacions del poble i que consta d’una mostra d’oficis antics, de jocs tradicionals, orquestra, sopar medieval i la ‘Representació commemorativa d’una de les visitadors dels Comanadors de Calatrava a la vila de Pena-roja. Segle XVI’, obra escrita per Desideri Lombarte i que es desenvoluparà a partir de les set de la tarde pels espais més emblemàtics de la vila. I a la setmana següent es faran les Festes del Carme, amb la pujada del mallo, oferta i música de dolçainers.

L’Estiu Cultural de Pena-roja aplegarà moltes més coses. Està previst cine a la fresca, sessió de cine per als menuts, campionats de ping-pong i de natació, teatre a càrrec del grup ‘Massalió’, així com altres propostes com una marxa nocturna o el consolidat Dia de les Paelles, que enguany està previst per al diumenge 4 d’agost. Durant esta festa, veïns del poble, de forma desinteressada, preparen paelles de diversos gustos i arrossos que s’acaben repartint entre els veïns del poble. Una programació pensada per a gent de totes les edats que durant cinc setmanes aplegarà festes gastronòmiques, teatre, esport, cine i moltes coses més.

Més informació: