Morella reclama a la Generalitat Valenciana la reparació dels diversos accessos a Ortells, Herbeset i Morella

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 1 d'octubre de 2013 .
Etiquetes: , ,

El passat mes d’abril es va publicar, per part de la Conselleria d’infraestructures, Territori i Medi Ambient, el Catàleg del sistema viari de la Comunitat Valenciana, el qual s’estableix de quins vials disposem a la nostra xarxa viaria i quina és la seua titularitat.

A l’Annex II d’eixe mateix catàleg, apareixien una sèrie de trams, que segons aquest pla passarien a ser part de domini públic. Estos vials són l’accés a Ortells i pas inferior des de la CV-14, accés a Herbeset i el tram conegut com el Beltrán, que vas des de la CV-14 fins al Portal de Sant Mateu però que encara està pendent de passar la titularitat definitiva.

Aquestos vials, no disposaven d’informe favorable del consistori morellà per tal de poder acceptar la cessió, ja que l’article 3 del mateix pla estableix com a condicions dels vials cedits que siguen entregant amb condicions de seguretat, pavimentació i drenatge, cosa que no es compleix en aquestos moments.
Durant el plenari del mes de maig, s’aprovava per unanimitat reclamar a la Conselleria la reparació dels diversos accessos a Ortells, Herbeset i Morella per tal de que el consistori poguera acceptar la proposta de cessió, així com la inclusió de vials oblidats com el camí de la Canà.
Al juny,  la reunió dels tres grups polítics a la Diputació va evitar que els municipis es tiraren a litigar contra la conselleria el resultat del decret, de manera que la Diputació assumia la funció de intercedir davant la Generalitat, fent una reunió amb cada ajuntament afectat així com assumir el condicionament d’algun dels trams de carretera.

Així les coses, i malgrat aquesta informació que va eixir en premsa, des d’aquell acord plenari, han passat més de 3 mesos sense que l’Ajuntament de Morella haja rebut cap notificació donant una solució al respecte, ni de la Generalitat Valenciana ni de la Diputació de Castelló.

Després de tot aquest temps sense obtindre noticies i coneixent que en els propers mesos van a ser debatuts i aprovats els pressupostos de la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló, el plenari del mes setembre va tornar a reclamar el canvi en el catàleg de carreteres, incloent les mencions oblidades, reivindicant el compromís de les administracions cedents de disposar de recursos i fer la posada a punt dels vials per tal de que puguen ser assumits pel municipi de Morella.

Segons Ernest Blanch, regidor de Governació, “lamentablement, ja estem acostumats a la falta de lleialtat institucional de la província i Generalitat, al no dignar-se a contestar les nostres peticions, i més quant son acords plenaris i debatuts entre tots els regidors i regidores”, no obstant, “el que més preocupa al Consistori morellà és el mal estat d’aquestos vials i el perill que suposen per als conductors a dia d’avui, com es el cas de Herbeset i Ortells, històricament oblidats”. “No és possible -manifesta el regidor- que a dia d’avui, si hi ha un compromís de les administracions en aquestos accessos, no tinguem notícia ni coneixement de cap assignació pressupostària per resoldre estos greus problemes, i apart tot, es detecte una sensació en aquestes administracions de mirar cap a un altre costat mentre la realitat dels vials és preocupant i qualsevol dia tornarem a tenir algun problema per la desídia administrativa”.

Més informació: | |