El Tribunal Constitucional admet a tràmit el recurs contra la Llei de Llengües d’Aragó

comarquesnord.cat . Madrid . dijous, 3 d'octubre de 2013 .
Etiquetes:

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat contra la nova Llei de Llengües d’Aragó. Este recurs ha estat impulsat pel diputat de Chunta de l’Esquerra d’Aragó, Chesús Yuste, amb el suport d’Esquerra Unida d’Aragó i els diputats aragonesos del PSOE. El recurs també va recaptar la firma dels diputats de totes les comunitats autònomes de gairebé tots els grups de l’oposició, com són el PSOE, Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya, CiU o el grup mixt.

Per a Chesús Yuste, “l’admissió a tràmit és un èxit de l’oposició i un cop seriós a l’actual Govern d’Aragó”, i l’admissió del recurs és “una bona notícia per al patrimoni lingüístic aragonès, que es trobe en perill amb la norma destructiva i inculta impulsada pel PP i el PAR”. Chesús Yuste va recordar que esta Llei de Llengües vulnere la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, i que este incompliment es pot veure en diferents parts de la llei “des del moment en que ni s’atreveixen a dir l’aragonès i el català pel seu nom”.

El diputat de Chunta Aragonesista va anar més enllà, i va transmetre els danys que pot ocasionar esta Llei de Llengües. Yuste creu que “el català seguirà tenint protecció en altres comunitats autònomes, però esta llei podria significar que s’abandone l’aragonès a la seua sort i fer-la desaparèixer en una generació”.

Més informació: