DGA es felicita de mantindre els fons econòmics en la nova Política Agrària Comú

comarquesnord.cat . Saragossa . dilluns, 27 de gener de 2014 .
Etiquetes: , , , ,

Les negociacions de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) -que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de 2015- han conclòs en el si de la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural, amb acords que el Govern d’Aragó ha valorat de manera molt positiva. En este sentit, el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Modesto Lobón, va defensar que “l’Aragó ha aconseguit pràcticament els quatre objectius fonamentals que requeria” entre els quals cal destacar, “que no es produeixin transvasaments de fons entre les comunitats autònomes, de tal manera que Aragó no perd res”.

Per a Lobón, que Aragó no perdi fons econòmics -igual que l’estat espanyol- avançar en la definició de l’agricultor actiu i prestar un suport a la ramaderia -sobretot extensiva- eren les tres línies roges que s’han vist satisfetes. El mateix conseller va subratllar que “s’ha lluitat amb totes les forces perquè la ramaderia rebés un especial suport. Amb este motiu vam viatjar fa un any a Brussel·les, per iniciativa de les OPES, on vam entregar un manifest que va ser escoltat també per Madrid, que el propi Ministeri ha assumit, amb un salt fonamental per l’oví”. El conseller va avançar també que tant les OPES com la Federació de Cooperatives Agràries estan convocades per exposar tots estos acords.

En referència a l’agricultor actiu, el director general de Producció Agrària a la DGA, Jesús Nogués, va destacar que “el problema d’Espanya és que té 900.000 sol·licitants de la PAC, quan en altres països d’Europa estan en menys de la meitat”. En este sentit, Aragó va demanar que estes ajudes foren percebudes per professionals que corren el risc empresarial en les explotacions. Segons DGA, l’acord aconseguit va en esta línia, ja que les ajudes només poden suposar el 80% dels ingressos agraris. Per tant, vora de 4.000 persones a Aragó deixaran de percebre les ajudes. “Considerem important haver arribat a este consens ja que s’avance en la legitimació dels ajuts”, va afegir Nogués.

Més informació: | | | |