La CHE executa actuacions de neteja de les lleres dels rius Algars i Matarranya

comarquesnord.cat . la Torre del Compte . dimecres, 19 de febrer de 2014 .
Etiquetes: ,

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), organisme autònom adscrit al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, ha posta en marxa uns treballs de neteja de les lleres dels rius Matarranya i Algars. Estes actuacions s’han dut a terme als termes municipals de Vall-de-roures, La Freixneda, la Torre del Compte, la Vall del Tormo i Massalió, pel que fa a la comarca política del Matarranya, així com a Maella, Favara i Batea.

L’actuació ha estat promoguda per la Junta General d’Usuaris del Matarranya, s’executa amb mitjans propis de l’organisme de conca i es fa en col·laboració entre tots dos. L’objectiu d’estos treballs se centra en retirar les graves acumulades després de les avingudes de l’any 2013 en zones on dificulten l’accés de l’aigua a l’embocadura de les preses de les séquies en els assuts dels rius Matarranya i Algars, i també dos captacions per a aigua de boca a Massalió i Maella.

En concret, els treballs per la retirada d’illes i acumulacions de graves i el seu posterior trasllat a altres zones més baixes del mateix llit es faran en 22 punts de la llera del riu Matarranya i en 5 punts del riu Algars. Durant el mes de febrer finalitzarà esta primera fase del projecte. La segona començarà en el mes de juny.

Més informació: |