La igualtat i la prevenció contra les drogues centren una nova trobada d’Antenes Informatives

comarquesnord.cat . Pina d'Ebre . diumenge, 6 d'abril de 2014 .
Etiquetes:

La localitat de Pina d’Ebre (Saragossa) va acollir el cap de setmana una nova trobada d’Antenes Informatives i Jóvens Dinamitzadors Rurals de l’Aragó. Un encontre que va comptar amb representació matarranyenca. Una expedició formada per cinc jóvens del Matarranya, un monitor i la voluntària europea de Comarca procedent d’Ucraïna es van traslladar fins al municipi de Saragossa. En esta última trobada, els temes que es van tractar van ser la igualtat de gènere i la drogodependència. Temes i material didàctic amb el que posteriorment els jóvens podran treballar a les seues corresponents zones.

Arturo Queral, tècnic de l’àrea de Joventut de Comarca, va explicar que “al final vam omplir totes les places que teníem reservades i van assistir del Matarranya cinc Antenes Informatives, un monitor i la voluntària europea”. Com acostume a fer-se en estes tipus de trobada, “es va fer una part formativa i una de més lúdica. En esta ocasió ens vam centrar en la drogodependència i la igualtat. Els participants van treballar comunicació creativa, lideratge i pensament crític”, per després saltar a campanyes de prevenció de drogodependència i campanyes de promoció de la igualtat.

En definitiva, “que coneguen i tinguen les ferramentes necessàries per traslladar-les a la seua comarca i poder fer accions”, va recalcar Queral. Totes les comarques assistents a la trobada estaven representades en els dos grups: un sobre drogues, sobretot l’alcohol i el tabac, i l’altre sobre gènere. La vessant més lúdica es va centrar en esta ocasió en el cine, així com acte d’entrega de premis per a les antenes més simpàtiques, xarradores o participatives, entre altres. De cara al diumenge, les Antenes Informatives van fer una gimcana per Pina d’Ebre, de tal forma que van descobrir la localitat.

Des de l’àrea de Joventut van recordar que estes trobades preveuen diferents accions, de tal forma que no es fan repetitives i fomenten la participació dels jóvens. Toquen un ventall molt ample. Queral va reconèixer que “cada comarca, com és lògic, té les seues problemàtiques. Però s’impulsen unes nocions bàsiques per als jóvens que després ells mateixos traslladen a les seues comarques i pobles”. De cara al final de curs quedarà una tercera trobada. Llavors està previst el camp de treball. Tot i que encara no se sap ni la data ni el lloc, tot apunta a que els jóvens marxaran cap a la província d’Osca.

Més informació: