La Comarca iniciarà una ronda de reunions per explicar la gestió comarcal de les escoles infantils

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 14 de maig de 2014 .
Etiquetes:

La Comarca del Matarranya ha iniciat una ronda de reunions per explicar amb major precisió en què consistirà la Gestió Comarcal de les escoles infantils. En concret, la setmana passada va haver una trobada entre la institució comarcal i tots els professors i professores dels municipis que integraran esta nova gestió. Una reunió en la que es van plantejar les novetats i causes d’esta aposta, i que en un principi agruparà les guarderies de Beseit, La Freixneda, Massalió, Mont-roig i Queretes. A la vegada, i segons van concretar des del Consell Comarcal, pròximament estan previstes diverses reunions als pobles implicats amb els pares i veïns afectats.

En esta línia, el president de Comarca, Francisco Esteve, va concretar que “al llarg de la setmana passada vam parlar amb totes les mestres que ocupen plaça i que passaran a la gestió comarcal. A continuació, volem començar una ronda per tots els pobles per explicar el funcionament d’esta nova gestió”. Esteve va afegir que en esta primera trobada “van quedar clars molts de dubtes. No volem anar en contra de res i ningú. El que volem fer és mantindre un servei, un servei de qualitat a tots els municipis”, i va recordar que hi ha dificultats econòmiques per mantindre el servei, així com problemes d’usuaris en alguns pobles.

. Tracte injust

Precisament, esta gestió comarcal de les escoles infantils naix de la necessitat de millor finançament per al Matarranya. En el Ple Comarcal de gener es va posar sobre la taula que el territori va haver d’invertir el 44% del Conveni Vertebrador davant el 10% d’altres comarques. També es va fer menció a unes subvencions addicionals que rebien diversos territoris i que al Matarranya passaven de llarg. El Matarranya presentarà esta gestió comarcal per demanar finançament addicional a DGA per a unes guarderies que vertebren el territori. A més, el Matarranya avaluarà la demanda de xiquets i xiquetes per fer transport entre els pobles sense guarderia i la guarderia més pròxima.

Durant els últims dies també s’ha incidit molt en el futur de les escoles d’adults. En esta línia, Esteve va recordar que “en la meitat dels pobles no en tenim. I el que voldríem fer és un pas més, donar-la a tots els pobles perquè considerem que seria bo per a tots”.

Més informació: