Calaceit pose en marxa els seus concursos de fotografia i d’embelliment de fatxades

comarquesnord.cat . Calaceit . dilluns, 2 de juny de 2014 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Calaceit ha fet públiques les bases d’un nou Concurs d’embelliment floral de fatxades i de balcons i d’un nou Concurs de Fotografia. Les dos iniciatives van nàixer el passat 2013 i, a causa dels bons resultats, repetiran este 2014. Així ho va dir l’alcalde del municipi, Josep Maria Salsench.

Igual que en l’edició anterior, al Concurs de Fotografia poden participar totes aquelles persones que vulguen, aportant una única imatge del nucli històric del municipi. Les fotografies podran ser en color o en blanc i negre, d’un format entre 20 per 25 i 21 per 30 centímetres i s’hauran de muntar en una cartolina de 40 per 50 centímetres. Per als interessats, cal assenyalar que els treballs s’han d’entregar a l’ajuntament de Calaceit abans del pròxim 1 de juliol. El premi consistirà en un abonament per assistir als actes de les Festes Patronals de Calaceit 2014. “L’any passat va anar prou bé la participació i pensem que és una bona manera de triar quina serà la portada del llibre de festes”, va afirmar Salsench.

Per un altre costat, tots els veïns del municipi també poden participar en el II Concurs d’embelliment floral de fatxades i balcons que té com a principal objectiu aconseguir millorar la imatge del nucli urbà del municipi durant els mesos d’estiu, segons va explicar Salsench. Com en l’anterior edició, els interessats en participar s’han d’inscriure a l’ajuntament abans del 31 de juliol i han de realitzar la decoració utilitzant elements florals naturals i mantindre-la fins al 31 d’agost. El jurat, format per un membre de la corporació municipal, un membre de la comissió de festes i tres persones vinculades al poble, analitzaran les decoracions durant els primers 10 dies d’agost i valoraran a cadascuna segons el disseny, l’originalitat i l’harmonia del conjunt.

Entre tots els participants s’atorgaran un primer premi de 150 euros, un segon de 100 euros i un tercer premi de 50 euros. “Pensem que és una bona aconseguir que el casc urbà de Calaceit estigui més bonic durant estos mesos en els que són tants els visitants que passen pel poble”, va explicar l’alcalde. Salsench va afegir que “fruit de la importància que li donem a este aspecte, hem disposat uns premis prou importants econòmicament per als participants en este concurs d’embelliment”.

Més informació: