El concurs ‘Matarranya viu’ bat rècords de participació

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dissabte, 7 de juny de 2014 .
Etiquetes:

El passat dissabte 7 de juny, la seu de Comarca del Matarranya va acollir l’entrega dels premis del XII Concurs Artístic i de Relats ‘Matarranya Viu’. En aquesta edició, el concurs ha aconseguit superar el rècord de participants. En concret, 629 alumnes de 21 municipis de la conca del Matarranya han participat en el certamen, demostrant la implicació de les famílies, els centres i els professors en aquesta activitat. “Enguany hem tingut una gran participació. Això és molt bon senyal perquè demostre la gran implicació que tenen les escoles i els CRA del territori en aquesta iniciativa”, va explicar Rafa Martí, president del Contracte del Riu Matarranya.

El concurs que es divideix en dos categories, dibuix i relats, va premiar a un total de 12 alumnes. En la categoria de dibuix els guanyadors van ser Júlia Ferrer Gombau, Natalia Crangasu, Marina Baquer Valimaña, Carlota Monterde de Cosma, Wisal Maadane, Cathalina Donoso Mena, Manel Valls López, Isaac Llombart Alcoverro i Nuria Lombarte Latorre. I en la categoría de relats els premiats van ser Marina Belanche Castillo, Jacobo Royo García i María Margelí Vaquer.

El certamen, en el que poden participar tots els escolars de tots els pobles que formen part de la conca del Matarranya, té com a principal objectiu sensibilitzar a les noves generacions sobre la importància que tenen els rius per al territori i sobre la necessitat de conservar, mantindre i cuidar este cabals d’aigua. “La finalitat d’aquesta activitat és sensibilitzar als més joves sobre quins rius tenim i quins rius desitgen ells per al futur i que podem fer per a cuidar-los i mantenir-los en les millors condicions possibles”, va apuntar Martí, que va assenyalar que “pels dibuixos i els textos que ens han arribat podem dir que els escolars del territori tenen clar que volen un riu net, sense contaminació i sense residus. Com en altres temes mediambientals, pareix que els més joves són els que estan més conscienciats”.

Finalment, des de l’organització del concurs es van mostrar molt satisfets de com s’ha desenvolupat aquesta XII edició de l’activitat tant pel gran nombre de participants com pel nivell dels treballs presentats.

Més informació: