El Pena-roja sume davant del Samper la segona victòria consecutiva a casa (4-1)

comarquesnord.cat . Pena-roja . diumenge, 14 de desembre de 2014 .

El Pena-roja va traure la segona victòria consecutiva a casa després de superar Samper de Calanda per un contundent (4-1). Nova victòria de l’equip del Matarranya, que va saltar al camp amb moltes novetats en l’equip titular, donant molts minuts als més joves. Els cinc juvenils que estaven disponibles van eixir d’inici, agarrant confiança i assumint molta responsabilitat. No va ser una bona primera part. Més bé tot el contrari. Hi havia molts de nervis, desencerts i això va suposar -en una falta d’enteniment entre el porter i la defensa- un gol en contra (0-1). Desencert en defensa i desencert en atac. I és que el Pena-roja va eixir molt fort. En els minuts inicials del partit van haver-hi tres bones ocasions de gol per a obrir el marcador. Si n’hagués entrat una, haurien desaparegut els nervis. El descans va anar bé. El Pena-roja es va centrar i els jugadors van eixir a la segona part com a bous. Als 5 minuts, Marcos va obrir el marcador, fent el seu primer gol defensant la samarreta del Pena-roja. Superat el minut 55 de partit van començar les rotacions. Van entrar al camp Nícol, Iñaki, Ionut i Torretes. I Samper va desaparèixer. Víctor va posar el segon. Les ocasions arribaven. Faltava rematar. Torretes va firmar el tercer al minut 84. I Javi va arrodonir la golejada. 3 punts més que es queden a casa. La pròxima jornada, desplaçament a Chiprana, on el Pena-roja ja va donar la sorpresa la temporada passada.

El primer entrenador del Pena-roja, José de Laris, va apuntar que “vam veure dos parts totalment diferents: primera part de molts de nervis i una gran segona part”. Novetats d’inici. “La joventut ha de jugar. Són els que hauran de traure l’equip d’aquí a uns anys. I era un partit no fàcil, però sí més adient perquè pogueren jugar tots junts”. L’experiment no va anar bé, va reconèixer Laris. “Va anar molt mal. No estic emprenyat, però esperava més”. L’entrenador del Pena-roja creu que “van sortir molt nerviosos. Volíem que jugaren tots junts i veiessin que un partit de futbol és molt més que una pilota i 11 contra 11. Està el cap, la confiança… I era una manera d’aprendre”. Tot i el resultat en contra amb el qual es va arribar al descans, no es van fer canvis fins després de l’empat. “A la segona part van sortir com a bous, vam empatar als 5 minuts i es va resoldre tot”. Va arribar el primer gol de Marcos. “S’ha tret un pes de damunt. Suposo que ara en vindran més”. A la segona part van arribar canvis importants. Van entrar els veterans. “Parlem de veterans, però són jugadors molt jóvens que encara tenen molt de futbol”. Pot ser “una forma arriscada” d’afrontar el partit, segons Laris, perquè “la victòria era molt important. Però crec que va sortir molt bé. Es va guanyar. I si són intel·ligents, els jugadors van veure moltes coses”.

Amb esta victòria, el Pena-roja escale tres posicions, posant-se el 13è sumant 7 punts, els mateixos que Queretes, Escatró i Massalió. El partit contra Chiprana serà difícil.