Roben en establiments de l’Hostal Nou de Morella per quarta vegada en a penes quinze dies

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 27 de desembre de 2014 .
Etiquetes:

Nou capítol de robatoris a Morella i ja són quatre els episodis viscuts en quinze dies. En aquesta ocasió, l’establiment més perjudicat va ser el Restaurant-Braseria ‘El Cazador’ situat just al costat de la N-232 al Barri de l’Hostal Nou, zona que està sofrint aquestes onades d’assalts. També van accedir la matinada del divendres al dissabte a l’escorxador municipal al Polígon Industrial ‘Les Casetes’ i van forçar diverses naus i un supermercat.

En el restaurant de carretera, els lladres van entrar possiblement sobre les dos de la matinada, tal com indicaven els propietaris. Ho van fer per la part posterior d’un edifici en el qual en la part d’a dalt hi ha habitatges. En un d’ells es trobava una persona que s’està recuperant d’una greu malaltia. El botí va consistir en un vehicle d’un client caçador situat sota un porxe, una televisió de plasma de cinquanta polzades, diners del canvi i de loteria, menjar, un telèfon mòbil i altres objectes.

Entre els aspectes més destacats d’aquest robatori va estar que els lladres, a més dels furts, es van menjar restes de menjar que hi havia en el restaurant “des de bombons o pastissos que tenim per Nadal, formatge o xoriç, és el que més ens ha indignat perquè et roben i damunt es riuen de nosaltres” explicaven des de la gerència. A més, es van fumar diversos cigarros en el mateix establiment i es van beure refrescs. L’altre punt assaltat va ser l’escorxador on pràcticament no es van portar res però van deixar les dependències regirades. La Guàrdia Civil segueix amb les recerques i la secció científica va tornar a Morella a buscar petjades i altres pistes per detenir als culpables. En les últimes dues setmanes, els lladres han arribat a entrar fins a tres vegades en les mateixes naus, com en el cas del taller de Julio Ortí o la fàbrica d’Envasos Teodoro Segura on ja s’han instal·lat sengles sistemes de seguretat.

L’ajuntament de Morella ha mantingut reunions amb els veïns del barri, així com amb la Guàrdia Civil. Entre les conclusions, es demanda a la Subdelegació del Govern l’increment d’agents en la demarcació dels Ports, la segona amb major àrea d’extensió d’Espanya. L’índex de delictes és baix, comparat a altres zones de la província, però després dels robatoris de les últimes setmanes l’alarma ha crescut entre els veïns. Els propietaris afectats es mostren “impotents i insegurs”. Responsables municipals i de la Guàrdia Civil segueixen demandant que davant qualsevol moviment estrany d’alguna persona o vehicle es cridi immediatament al 062.

Més informació: