L’Ajuntament de Morella i la Creu Roja signen el conveni de col·laboració que garanteix la teleassistència a la localitat

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 28 de gener de 2015 .
Etiquetes:

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Benestar Social, Malú Blasco, la presidenta del Comitè Provincial de Creu Roja, Flores Higueras i el representant del Comitè Comarcal de Creu Roja, Salva Ortí, han signat avui un conveni de col·laboració. Mitjançant aquest acord es torna a garantir, per tercer any consecutiu, el servei de teleassistència per a la gent gran de la localitat, ja que la Diputació va deixar de fer-se càrrec d’aquest en 2012. La importància d’aquest sistema també ve avalat per l’informe d’activitat de 2014, any en el què es van realitzar 2.600 intervencions.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés afirmava que “des de l’Ajuntament volem mostrar un any més, la col·laboració amb una de les organitzacions humanitàries més importants, que en un moment tan difícil com aquest presta un servei tan rellevant per a les persones que ho estan passant malament, ja siga al nostre país o a través de la cooperació internacional”. A més, el primer edil assenyalava que “en aquests moments de crisi, és molt important donar suport a entitats com la Creu Roja, que fan més fàcil la vida de molta gent gran i dependents i, en aquesta línia treballa l’Ajuntament de Morella i el diferencia de altres administracions que estan aplicant serioses retallades en ajuda a les famílies”. En aquest sentit, recordava que el consistori morellà segueix optant per costejar la teleassistència, que altres administracions com la Generalitat o la Diputació van negar als usuaris. Actualment, són 40 veïns i veïnes de Morella els que tenen aquest servei a casa, mentre que dos opten per la solució de la Diputació, la teleajuda. Mitjançant aquest, a més del servei d’emergències, s’ajuda als veïns i veïnes i es manté amb ells un contacte gairebé diari per aconsellar sobre certes pràctiques, com per exemple la presa de la medicació.

. Conveni anual
A més d’aquest acord que l’Ajuntament de Morella i la Creu Roja han rubricat avui, ja s’està treballant per signar el conveni de col·laboració anual entre ambdues entitats. Aquest fomenta el treball de voluntariat de l’entitat, garanteix la recollida d’aliments o la realització activitats culturals, lúdiques o festives amb l’aportació de recursos humans i materials. Per exemple, la Creu Roja col·laborarà en el transcurs d’actes importants durant tot l’any, com la Rogativa a Vallivana, les festes de Sant Roc o la Fira. L’Ajuntament, a més de la dotació econòmica, continuarà aportant la cessió del local de la Casa Ciurana que utilitza l’Agrupació comarcal com a seu.

Finalment, cal recordar que en aquest mes de gener, l’Ajuntament de Morella va concedir la Creu de Santa Llúcia a la Creu Roja dels Ports, per la feina que realitzen per i per als veïns i veïnes de la localitat.

Més informació: