Comarca subvencionarà el transport de xiquets a l’escola infantil ‘Sagalets’

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 19 de febrer de 2015 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya ha decidit ajudar els pares d’aquells pobles que no tenen guarderia però que porten els seus xiquets a les aules de l’escola infantil Sagalets. Així es va desprendre de l’últim ple comarcal, on van acordar destinar 2.000 euros entre les set famílies de Vall-de-roures, Ràfels, Lledó i Pena-roja que porten el seu fill d’entre 0 i 3 anys a la guarderia d’un poble veí que té la seua guarderia integrada dins de la gestió comarcal Sagalets. Uns aproximadament 300 euros per família que serviran per a sufragar els costos de transport. Paral·lelament, el Consell Comarcal mantindrà el servei de transport escolar dels alumnes d’ensenyament obligatori que, per les característiques d’on viuen, no tenen escola al seu poble. Parlem dels estudiants de primària de Torredarques i la Torre del Compte. En estos moments, a Fórnols no hi ha xiquets.

L’escola infantil Sagalets està formada per les aules preescolars de Beseit, Queretes, La Freixneda, Massalió, Mont-roig i recentment de La Portellada. Una gestió comarcal que va nàixer després de “l’embolic” entre transferències corrents i competències que va sorgir a la DGA i que va crear moltes reticències al territori. La solució, crear una gestió comarcal que alguns consistoris van veure amb bons ulls, però altres no. El president de Comarca del Matarranya, Francisco Esteve, es va mostrar molest de com es van fer les coses, considerant que “el Matarranya n’eixia perjudicat. El debat no és si han de ser les Comarques o no han de ser les Comarques les que han de gestionar les guarderies. Però no ens pareix correcte que el Matarranya haja de destinar les guarderies amb fons propis i en altres Comarques no sigue així”.

Esteve va afegir que alguns territoris “han rebut” diners a través de “convenis paral·lels que s’han firmat a darreries. Considerem que això és una discriminació al territori i que DGA no pot tractar així als territoris. Demanem un tracte per a tots igual”. Reprenent les ajudes a les famílies que porten xiquets a les aules adscrites a la gestió comarcal, el president de la Comarca va dir que “s’ha aprovat una ajuda de 2.000 euros a repartir entre els set usuaris que tenim, seguint els criteris que marque Educació. Pel que fa al número de quilòmetres, són pràcticament tots els mateixos o per l’estil. Al final, parlem d’uns 300 euros per xiquet. Així, la gent que es mou no ix perjudicada”.

Més informació: |