Morella prorroga les Jornades de la Trufa degut a l’exitosa campanya d’aquest producte

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 12 de març de 2015 .
Etiquetes: , ,

Morella allargarà les Jornades de la Trufa fins a finals de mes, degut a la gran campanya de producció i qualitat que ha viscut la localitat aquest any. Així, onze restaurants seguiran oferint menús protagonitzats pel diamant negre de la cuina fins que finalitze març. Cal recordar que, a més d’aquestes propostes, les jornades incloïen tallers de cuina i degustació de productes de la zona els divendres i dissabtes i han tingut un gran resultat, congregant a més de 750 persones. La regidora de turisme del consistori local, Maria Rallo, i la presidenta de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca (Asetmico), Raquel Ferrer, han fet una valoració “excel·lent” del transcurs de les jornades fins al moment.

La regidora assenyala que “la trufa de per si ja és un gran reclam, però a més, aquest any s’ha combinat una campanya de producció molt bona amb el saber fer dels nostres restauradors, per tenir uns menús espectaculars, protagonitzats pel diamant negre de la cuina des dels entrants fins a les postres”.

Maria Rallo indica que “a més aquest any hem complementat els menús amb un complet programa d’activitats, amb show-cookings i mostres i degustacions de productes que han estat un autèntic èxit i s’han convertit en un element diferenciador respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, permetent els veïns i visitants conèixer millor la gastronomia d’aquesta zona i molts secrets dels productes, potenciant i allargant l’oferta del cap de setmana”.

La trufa, el diamante negro de la más alta cocina

Los caminos de la comarca de Els Ports ofrecen al viajero espacios llenos de contrastes. Un territorio abierto a la naturaleza que es vida y tradición. Aquí la tierra esconde muchos secretos.

. SECCIÓ: Vídeos

 

Cal assenyalar que les activitats organitzades han tingut una gran afluència de públic. Els cinc show-cookings realitzats per sis restaurants han congregat a més de 500 persones a la Llotja de l’ajuntament de Morella, que han pogut gaudir de la cuina en viu, la trufa i el vi, ja que la comarca de la Terra Alta ha col·laborat en aquesta edició maridant els plats d’aquesta activitat. A més, aquest any s’han organitzat tallers de degustació d’olis d’oliveres mil·lenàries de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, de vins catalans del celler de Pagos de Hibera i de Productes Morella, que han reunit a més de 250 persones.

La trufa és un dels ingredients de més prestigi a la cuina. A més, aquest any la campanya ha sigut molt bona, tant pel que fa a producció d’aquest fong com a qualitat del mateix, degut en gran part a la precipitació acumulada en els mesos estivals de l’any passat. El preu del quilo de trufa negra ha rondat els 600 euros, xifra que dóna a entendre la qualitat del mateix. En aquestes jornades de la trufa de Morella, els menús ronden els 30 euros, el que significa un preu assequible si es té en compte el valor d’aquest ingredient.

. Repercussió nacional i internacional
Les Jornades de la Trufa de Morella són un referent de la cuina de qualitat. Per això, cada vegada compten amb més repercussió i són molts els mitjans de comunicació que s’interessen per la recol·lecció d’aquest fong i per l’elaboració de plats protagonitzats per aquest ingredient. En aquesta edició, els mitjans de comunicació locals, provincials o autonòmics han tornat a fer-se ressò d’aquestes jornades. Però a més, cadenes de televisió nacional i internacional, com La Sexta o un programa japonès, han arribat fins a Morella per trobar aquest diamant ocult baix la terra i degustar en els restaurants. D’aquesta manera, la trufa també s’ha convertit en un reclam promocional de la ciutat de Morella.

Més informació: | |