Juan Amela rep aquest dilluns un important premi de l’AEMET

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 20 de març de 2015 . 4 comentaris
Etiquetes:

La seua passió per la meteorologia i un treball de més de trenta anys han tingut premi. L’observador de Morella, Juan Amela Ibáñez, rebrà este dilluns 23 de març a Madrid, coincidint amb el Dia Meteorològic Mundial, un dels tres diplomes a nivell de tota Espanya que lliura l’AEMET. La institució reconeixerà la seua trajectòria i la seua eficàcia a l’hora d’agafar les dades dia rere dia. Una tasca que ha realitzat per afició des de 1978, quan ajudava al seu germà José Agustín, que li acompanyarà en l’acte, i ha realitzat en solitari amb el suport de la seua família des de 1985. Una faceta que li obliga a pujar dues vegades al dia fins a l’estació situada en un punt emblemàtica ja que limita amb el Castell, l’Arxiprestal i el Colomer Zurita, a 1010 metres d’altitud “cal complir amb neu, sol o pluja, com els ramaders, faci el temps que faci”. Una vegada allí, anota les temperatures, la màxima, la mínima, comprova la humitat, el pluviòmetre i mira el cel. Ha de donar part de qualsevol incidència “si està clar o cobert, si hi ha hagut rosada i, sobretot, són importants les tempestes perquè les nostres dades són claus en cas de tenir de reclamar un segur”.

La passió i el treball per la meteorologia té premi

“Juan Amela rebrà este dilluns un important reconeixement de l’AEMET”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

El morellà creu que ha tingut “molta sort” perquè obtenir aquest diploma és “molt difícil”. De fet opina que “la Comunitat i Castelló tindran d’esperar molts anys després de la meva elecció que ha hagut de passar diversos filtres i és un procés selectiu, un camí llarg”. Entre els motius per ser un dels tres premiats d’aquest any, al costat d’un observador murcià i un altre gallec, Amela pensa que l’AEMET ha valorat “una labor constant, portar bé una estació i col·laborar amb els mitjans de comunicació”. De fet, col·labora cada mes fent el resum mensual del temps a nord · la televisió comarcal i facilita les dades diàries amb la seua web.

El seu bon fer ja ha tingut altres reconeixements “vaig rebre un premi de la delegació de l’Agència a la Comunitat Valenciana en 1998 i en 2011 la Creu de Santa Llúcia, la màxima distinció de Morella”. Complementa el seu treball habitual com a Policia Local amb la seva afició pel temps i també li encanta la fotografia. El seu nom és un clàssic en la secció d’imatges que envien els espectadors als espais del temps de diversos canals autonòmics i també d’àmbit nacional, així com penja belles imatges a les xarxes socials. Però els seus esforços es concentren en l’observatori, un dels més antics de la Comunitat, que el proper any celebrarà el seu centenari des de que els Pares Escolapis van iniciar el recompte de les dades. El seu proper somni és que la localitat de Morella compti amb una estació automàtica “porto dos anys lluitant i l’hi ho diré en persona al president de l’AEMET perquè sigue una realitat i ho deixaré també per escrit perquè les paraules no se les emporte el vent”.

Més informació:

/span> comentaris

  1. Es un treballador incansable i una persona excelent

  2. Paco Romero Garcia enllaç al seu comentari

    Mi enhorabuena Juan , siempre pensé que este tema de la meteorología lo hacías como parece ser por afición , pero no sabía que era algo que haces diariamente desde hace ya tantos años y te animo a que sigas con ello es una gran labor hacía todos los ciudadanos de Tu región y veo muy bien de que te otorguen ese merecido diploma .

  3. Estic molt contenta,en Juan s’ho mereix,es una bellísima persona,que li encanta la seva feina i disfruta moltíssim fent-la.ENHORABONA!!!

  4. felicidades todo trabajo bien hecho tiene su recompensa, muy merecida por su constancia y dedicacion y entusiasmo te lo mereces juan eres una escelente persona entre muchas cosas mas