El Diumenge de Rams estrena la Setmana Santa a Morella

comarquesnord.cat . Morella . diumenge, 29 de març de 2015 .
Etiquetes: , ,

Morella va va seguir amb la tradició de la benedicció de les rames i palmes al placet de Sant Francesc. Fa uns anys es feia una processó que es va perdre, però es manté este senzill acte que simbolitza l’entrada de Jesís a Jerusalem.

Enguany, la bon hora va fomentar la participació i van ser desenes de persones les que van estar presents a l’acte religió. Minuts abans de les dotze del migdia, membres de la Parròquia s’afanaven en traure a les escales del convent de Sant Francesc els feixos de romer que s’utilitzen en el Diumenge de Rams morellà. Allí l’herba aromàtica espera als feligresos escampat impregnant tot l’ambient del seu característic olor.

 

La bona hora fomenta la participació al Diumenge de Rams

"L’exterior del convent de Sant Francesc punt central de la celebració", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Amb aquest acte l’Església recorda la entrada triomfal de Jesús a Jerusalem en la que tot el poble el alabava com a Rei amb càntics i palmes. El Mossén feia lectura d’este capítol des de les escales d’accés al Castell. Després va baixar per anar beneint els rams i les palmes que es congregaven en este acte. Posteriorment es celebrava una petita processó. Els membres del cor van interpretar una cançó característica d’esta celebració.

A Morella, des de fa més d’una dècada, el recorregut és un trajecte curt que va des de Sant Francesc fins a l’església Arxiprestal. Els rams es conserven després haver passat la benedicció, i es poden veure en forma de creus a finestres i balcons. La creença popular afirma que els rams ens protegeixen de les tronades i dels llamps a més a més d’altres mals. Les palmes, típiques en altres llocs, cada volta ho són menys a Morella. Enguany sols vam poder veure les dels membres de la parròquia. Fa no massa anys la palma del diumenge de Rams era un regal que els avis, els padrins o els tios feien als xiquets. Una tradició semblant a la que encara es segueix fent en les rosques.

Més informació: | |