L’Ajuntament de Morella i Creu Roja signen el conveni de col·laboració anual

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 31 de març de 2015 .
Etiquetes: ,

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de Benestar Social, Malú Blasco, la presidenta del Comitè Provincial de Creu Roja, Flores Higueras, i el representant del Comitè Comarcal de Creu Roja, Salva Ortí, han signat avui el conveni de col·laboració anual entre les dues entitats. Mitjançant aquest acord es garanteix l’organització de diversos actes culturals, lúdics, festius i tradicionals, es recolzen projectes i iniciatives socials, com ara la recollida d’aliments, i es formalitza la cessió d’un local per a l’activitat d’aquesta associació. Cal recordar que aquest conveni s’uneix al ja signat fa unes setmanes, a través del qual es garanteix el servei de teleassistència per als veïns i veïnes de Morella.

El conveni, que es renova anualment, fomenta el treball de voluntariat de l’entitat, la realització d’activitats socioculturals durant tot l’any, o el reforç de totes les activitats festives amb l’aportació de recursos humans i materials. Per exemple, la Creu Roja col·laborarà en el transcurs d’actes importants durant tot l’any, com la Rogativa a Vallivana, les festes de Sant Roc o la Fira. L’Ajuntament, a més de la dotació econòmica, continuarà aportant la cessió del local de la Casa Ciurana que utilitza l’Agrupació comarcal com a seu.

La regidora de benestar social, Malú Blasco, afirmava que “des de l’Ajuntament volem mostrar un any més, la col·laboració cap a una de les organitzacions humanitàries més importants, que en un moment tan difícil com aquest presta un servei tan rellevant per a les persones que ho estan passant malament, ja siga en la nostra localitat i a la comarca, al nostre país o a través de la cooperació internacional”. A més, afegia que “sempre anem a donar suport a entitats com la Creu Roja, ja que fan més fàcil la vida de moltes persones i animem a que la gent col·labore amb aquesta entitat per potenciar encara més aquests serveis d’ajuda”. Per la seva banda, Flores Higueras ha destacat tota la feina que presten els socis i els voluntaris de la Creu Roja i ha agraït el suport que sempre rep l’associació per part de l’Ajuntament de Morella.

. Recollida d’aliments i teleassistència
Respecte al servei de recollida d’aliments, Malú Blasco indicava que “està funcionant molt bé, però s’ha notat una baixa en la donació de productes des dels mesos de Nadal. Per això, volem fer una crida als veïns i veïnes de la localitat perquè continuen col·laborant en els punts habilitats en els establiments per aquesta causa”. Cal recordar que Morella va posar en funcionament aquest servei gràcies a la col·laboració entre la Creu Roja, el consistori i els comerços del municipi. En aquests, hi ha punts habilitats per dipositar productes, que després es destinen als més desfavorits.
Finalment, cal recordar que l’anterior conveni que van signar l’Ajuntament de Morella i la Creu Roja va servir per garantir el servei de teleassistència per als majors de la localitat. Un servei que fa uns anys va deixar de pagar la Generalitat Valenciana i que no va assumir la Diputació de Castelló, quedant-se molts veïns sense ell. De nou, s’ha reivindicat la importància del mateix i l’esforç d’un ajuntament com el de Morella per poder costejar-ho.

Més informació: |