El Consell Comarcal aprove suprimir les taxes de sacrifici d’animals

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 3 de juny de 2015 .
Etiquetes:

Els 15 consellers comarcals presents a l’últim ple, celebrat el passat dijous 21 de maig, van acordar per unanimitat la supressió del cànon o taxa per sacrifici de l’escorxador comarcal, deixant sense efecte, per tant, l’annex a la concessió administrativa subscrit a 11 de novembre de 2001. L’eliminació d’este cànon està condicionat al compliment de diferents estipulacions. Primer de tot, l’empresa Matadero Comarcal de Valderrobres SL es compromet a mantindre la maquila pel sacrifici d’oví als socis de la Cooperativa Carniceros del Matarranya, Soc. Ltda, com a mínim a un 40% per davall dels preus que cobre Mercazaragoza, escorxador d’Aragó de referència en sacrifici dels animals. A la vegada, haurà d’assumir el dèficit anual que s’origine pel repartiment de canals a carnissers membres de la cooperativa, així com les despeses de reparació i amortització del furgó del repartiment. En tot cas, el preu per repartiment s’estableix en un 40% per davall del propi de referència, Mercazaragoza.

En referència al gasto de gestió i administració derivats de l’activitat de la cooperativa dels carnissers, aniran per compte de la concessionària, Matadero Comarcal de Valderrobres, SL, que a més, es compromet a finançar, íntegrament, les inversions necessàries per mantenir i/o ampliar la instal·lació comarcal. L’acord reflecteix que la vigència dels esmentats compromisos s’estableix fins a la finalització del termini de durada de la concessió administrativa. Això vol dir, fins al 22 març 2045. L’adopció d’este acord “aclareix dubtes i possibilite la continuïtat de l’activitat de l’escorxador comarcal”, segons va destacar Francisco Esteve, president de la Comarca. Esteve va assegurar “que hem apostat per esta instal·lació des del principi perquè creiem que és fonamental per al futur del nostre territori”. L’entitat comarcal, segons el seu president, “pretén que este acord serveixi perquè en el futur l’activitat de l’escorxador no perillo.

Però, a més, assegure que “hem aconseguit un acord en el qual els carnissers de la nostra comarca tenen assegurats uns preus beneficiosos. Això era una de les nostres prioritats perquè ells constitueixen una xarxa d’empreses que són vitals per al Matarranya“.

Més informació: