LA FALSA: “L’engranatge de la demagògia”

Joan Carles Marcobal . 28 de juny de 2015 .
Etiquetes: , ,

L’engranatge de la demagògia que fa funcionar la maquinària política del nostre país s’ha cobrat la primera víctima en la persona del que havia de ser regidor de cultura a l’ajuntament de Madrid, Guillermo Zapata. Que els twits publicats per Zapata fa uns anys són execrables i de mal gust és ben cert. Però com ja s’ha dit no es lògic que puga ser més punible un compte en twitter que un a Suïssa.

En cas d’haver-hi delicte hauria de ser la justícia qui alçara la seua veu, no l’anomenada caverna mediàtica que no ha acabat d’empassar-se els resultats electorals del 24 de maig. Per suposat que la premsa està per denunciar aquells casos que atempten contra l’honor de persones i col·lectius, però no ho hauria de fer tard com en el cas de Zapata (els twits són de prou anys) i ho hauria de fer sempre, no quedar-se callada en casos com els d’Andrea Fabra sobre els aturats o de Rafael Hernando sobre les víctimes del seu estimat dictador.

En política, com en la vida, s’ha de saber guanyar però també s’ha de saber perdre. Les persones no s’haurien d’arrossegar miserablement després d’uns mals resultats electorals. Acusar de radicalització, pancatalanisme i connivència amb ETA i Veneçuela no hauria de ser millor tàctica política que l’autocrítica, pot ser seria millor analitzar per què sent la primera força política a unes eleccions cap altra formació vol pactar amb tu. Pot ser també que falta cultura del pacte, de seure i parlar, de comptar amb l’opinió dels demés. En definitiva, falta respecte.

Més informació: | |