L’Ajuntament de Morella sol·licita recolzament econòmic per a escometre una actuació d’urgència a la Torre del Racó

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 16 de setembre de 2015 .
Etiquetes: ,

El Ple de Morella sol·licitarà aquest dijous recolzament econòmic a l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya i a la Conselleria de Cultura per poder dur a terme unes actuacions d’urgència a la Torre del Racó. L’episodi de pluges del mes de març va provocar desperfectes en aquest punt, així com en algunes zones del Castell. En el seu moment es va realitzar una memòria i es va traslladar a la Diputació i el Ministeri de Cultura, que van denegar les ajudes. Ara, s’ha presentat una nova memòria que ha realitzat l’arquitecte Vicente Dualde i que ha obtingut l’informe tècnic favorable de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, i que contempla les actuacions imprescindibles per frenar el deteriorament d’aquest tram de muralla, ascendint a 50.000 euros.

La regidora de cultura, Rocio Querol, indica que “les pluges del mes de març van provocar desperfectes importants en alguns punts de la localitat, com a l’entorn de la Torre del Racó, que ara esperem que reba recolzament econòmic per poder actuar d’urgència”. Per això, la regidora explica que “les obres proposades consisteixen en la correcta evacuació d’aigües d’escorrentia i, per això, la millora del paviment i de la part que ara està més deteriorada. Aquestes actuacions pugen a 50.000 euros, una xifra molt més assumible per a les administracions que les presentades en projectes anteriors”.

Rocio Querol també ha destacat la feina que s’està realitzant en la conservació, millora i posada en valor del patrimoni. Així, cal recordar que en els últims anys s’han dut a terme actuacions en diverses torres, com per exemple, la que s’està realitzant en aquests moments a la de la Font Vella, que l’està assumint l’Ajuntament de Morella després de l’eliminació del programa 1% Cultural.

A més d’aquest punt, en el ple de demà s’aprovarà el plec de condicions de l’adjudicació de la Casa Conserge, es presentarà una moció del Pla d’ajuda a la compra de llibres de text, s’informarà del “Acord de Morella” per la N-232 i l’A-68, s’adjudicaran les pastures del mont d’Herbeset, es presentarà un informe de la Fira 2015, se sol·licitarà el reconeixement de Morella a les Ciutats amigues de la infància, es realitzarà una declaració institucional d’ajuda als refugiats de Síria o es tractarà el tema dels edificis en ruïnes d’Ortells.

Més informació: |